Vraag en Aanbod archief

Veel ontwikkelingen in oppervlaktetechniek op Surface 2014

Deze ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod op Surface 2014, de grootste specialistische vakbeurs voor oppervlaktetechnieken van materialen in de Benelux, die plaatsvindt van 7 tot en met 9 oktober in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Surface Solutions

Op de beurs staan beleving, innovatie en informatie centraal. Op de expositie over bewust kleurgebruik (effect van kleur op gedrag, veranderen kleur a.g.v. lichtintensiteit) en het SurfaceLab kan de bezoeker zelf ervaren wat nieuwe mogelijkheden voor producten kunnen betekenen. Met behulp van al dan niet zelf mee te nemen samples kan men ook inzicht krijgen hoe op kwaliteit beoordeeld en gestuurd kan worden. Surface Solutions toont concrete voorbeelden van uiteenlopende oppervlaktebehandelingen per thema gerangschikt zoals lage footprint, onderhoudsvriendelijk, slijtvast, corrosiewerend, hittebestendig, hygiënisch, hechting en intelligente lagen.

Themapleinen

De innovatie expositie van de ION Borghardt Award toont vooruitstrevende oplossingen van industriële oppervlaktetechnieken waarbij ‘ketenoptimalisatie’ en ‘meerwaarde innovatie voor de markt’ belangrijke criteria zijn. Er zijn themapleinen voor ‘reiniging als kwaliteitsverhoging’ en precisietechniek. Tussen het aanbod van de ongeveer tweehonderd exposanten is veel nieuws te vinden. Een sealing die rvs bevestigingsartikelen gemakkelijk doet monteren, een reinigingsmiddel dat zelfs bij keramiek tot diep in de poriën binnendringt (onder andere voor de levensmiddelenindustrie), plasmareiniging voor betere hechting en een nieuwe coating die bestand is tegen grote temperatuurwisselingen.

Volledig overzicht

Surface 2014 biedt uiteindelijke opdrachtgevers (OEM’ers) en de branche een volledig overzicht van de oppervlaktebehandelingen van materialen zoals kunststof, staal, hout, rvs, zink, titaan, glas, beton, aluminium en keramiek. Bedrijven op het gebied van onder andere anodiseren, galvanotechniek, warmtebehandeling, vlakleppen, thermisch verzinken, duplex behandelingen, thermisch spuiten, opdamptechnieken, etsen, coaten, folietechnieken en chemisch etsen exposeren hun specialisme. Daarnaast presenteren toeleveranciers van grondstoffen, installaties en hulpmiddelen zich.

Surface 2014 is een initiatief van ION, de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van onder meer FOCWA, M2i, Zinkinfo Benelux, VVVF, Stichting BNK, BNO,OGOS, BvM, OnderhoudNLen VMRG.

De redactie

Recent Posts

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

24 uur ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

1 dag ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

1 dag ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

2 dagen ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘We moeten nu de maakindustrie vergroenen’

‘We moeten nu de keuze maken de maakindustrie te vergroenen. Dat betekent: volle bak op…

2 dagen ago