Swift-Cut Automation met budget plasma snijmachine naar Euroblech 2014

Het leveringsprogramma van Swift-Cut plasma snijtafels omvat de volgende varianten: 1.250 x 1.250 mm / 2.500 x 1.250 mm en 3.000 x 1.500 mm in zowel een watertafel als afzuigtafel voor het efficiënt afvoeren van vonken en rook. Eigenschappen van de Swift-Cut snijtafels zijn onder andere: uitstekende snijkwaliteit, standaard magnetische veiligheidskop ten behoeve van het voorkomen van botsingen tussen het materiaal en de brander (break away head), digitale hoogte controle van de brander (DTHC), dynamische snijcontrole (DCC) en eenvoudig te bedienen software in de Nederlandse taal.

Watertafel

De 2.500 x 1.250 mm snijtafel is op de beurs voorzien van een watertafel voor het efficiënt afvoeren van vonken en dampen. Hierdoor heb je geen mechanische afzuiging nodig om de snijdampen af te zuigen, en dat is een stuk goedkoper. Het water absorbeert de dampen. Het water hoef je slechts een keer per jaar te schonen.
Verder is deze snijtafel voorzien van opties zoals een camera voor het scannen van tekeningen en delen, een markeringsunit voor het graveren van info op het te snijden onderdeel, nesting software voor het efficiënt snijden van grote aantallen delen en een grote bibliotheek van standaard snijdelen die door de klant zelf zijn aan te passen.

Swift-Cut zal in Hannover live snijden met de Hypertherm Powermax85 lucht plasmabron. Door de standaard seriële verbinding tussen de Hypertherm plasmabron en de Swift-Cut software is het mogelijk vanaf de bedieningsconsole de plasmabron te bedienen.
Met de Swift-Cut plasma snijtafels kunnen alle elektrisch geleidende materialen worden gesneden tot een dikte van 32 mm.

Nederlandse en Duitse markt

Op de Metavak 2013 introduceerde het Belgische Wouters Cutting and Welding de Swift Cut voor het eerst op de Nederlandse markt . Sinds 1 februari van dit jaar doen Marcel Deegens en Rob Bakker vanuit hun kantoor in Goor de sales, after-sales en service voor de Duitstalige landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
De Swift Cut is een volwaardig CNC plasma snijmachine van Engelse makelij en bestemd voor het lage segment. Met prijzen tussen de 15 en 30 duizend euro is de machine ook rendabel voor kleine bedrijven.


Swift-Cut Automation staat op EuroBlech 2014 in hal 13, stand G48.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago