Categories: Actueel

Samenwerking voor ontwikkelen schaalbare 3D-print toepassingen

De oprichters van Marketiger (Maikel de Wit) en Additive Center (Maarten van Dijk) lanceren AMcubator, een samenwerking om de ontwikkeling te versnellen van 3D-geprinte onderdelen in hoge volumes. De samenwerking tussen de launching partners Royal DSM, Hexagon, AM-flow en AMsolutions moet resulteren in schaalbare 3D-print producten.

AMcubator brengt bedrijven binnen de 3D-print industrie samen op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. (Foto: AMcubator)

‘Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D-print toepassingen worden ontwikkeld’, zegt Maarten van Dijk, medeoprichter van AMcubator. ‘Daarom hebben we ervoor gekozen om een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D-print industrie samen te brengen.’

AMcubator is een centrum van 1100m2 op de Brainport Industries Campus en verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, alswel machines te installeren in een pilot-fabriek. ‘Vanaf de start vestigen marktleidende 3D-print bedrijven zich op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering’, zegt van Dijk. ‘AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D printen als productie technologie willen inzetten.’

Naast de 3D-print lidmaatschappen biedt AMcubator ook AMclub aan. Een lidmaatschap ontwikkeld voor bedrijven die 3D-printen willen gebruiken binnen hun organisatie. Met dit lidmaatschap hebben bedrijven toegang tot viermaal jaarlijks een event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van additive manufacturing. Om de lancering te vieren biedt AMcubator vijftig procent korting aan voor de bedrijven die lid worden in 2020.

De redactie

Recent Posts

Ontdek de mogelijkheden van generatieve AI voor de maakindustrie

In een wereld waarin alles voortdurend verandert, is het van belang om overzicht te houden.…

19 uur ago

Opnieuw 24-uurs stakingen Metaal & Techniek (kleinmetaal)

De stakingen in de Metaal en Techniek sector, ook wel bekend als de kleinmetaal, gaan…

21 uur ago

Cao-akkoord bereikt voor Metalektro (grootmetaal)

FME en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Metalektro-sector.…

22 uur ago

Column Edse Dantuma: Industriële tij begint te keren, maar verschillen blijven groot

Het geduld van industriële ondernemers is de afgelopen periode flink op de proef gesteld. Een…

23 uur ago

Ongelijk speelveld voor Nederlandse industrie door hoge industriekosten

Uit nieuw onderzoek in opdracht van de Rijksoverheid blijkt nu onomstotelijk dat de kosten van elektriciteit voor…

1 dag ago

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

2 dagen ago