Categories: ActueelLassen

AWL pakt op Lasys 2016 uit met laserlassen

Met lassen als corebusiness beheerst AWL een breed scala aan lastechnieken. AWL heeft met haar specialisatie in gerobotiseerd 3D-laserlassen al grote stappen gezet als het gaat om robotnauwkeurigheid. Door eigen onderzoek en ontwikkeling is AWL in staat om succesvol naadvormen die een hoge nauwkeurigheid vereisen –  zoals T-naden en hoeknaden – met industriële robots te realiseren. Het bedrijf heeft dit laserlasproces op industriële schaal succesvol toegepast bij verschillende klanten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de productie van stoelgeleiders voor autostoelen.


Het team van AWL zal deze technieken tezamen met onderwerpen als onder andere het laserlassen van aluminium en automatisering van het productieproces uitgebreid toelichten op Lasys. Hiermee zal het bedrijf bezoekers uit zowel de automotive- als de algemene metaalverwerkende industrie inzicht bieden in nieuwe toepassingen en mogelijkheden.

Expertforum Lasers in Action

Wouter Zweers, Technology Manager bij AWL, is één van de sprekers op het Expert Forum ‘Lasers in Action’ op 2 juni in hal 4, stand A51. Van 15.30 tot 16.00 uur zal in zijn seminar het onderwerp ‘Laserlassen met industriële robots: praktische voorbeelden van technische en productiviteitsuitdagingen en -oplossingen’ aan bod komen. Dit wordt geïllustreerd en verduidelijkt met onderzoeksresultaten en voorbeelden uit de praktijk. AWL staat op Lasys in Stuttgart in hal 4, stand B55.

De redactie

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

1 dag ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

1 dag ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

1 dag ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

1 dag ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

1 dag ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

1 dag ago