Actueel

Automatisering van beladen en ontladen voor elk bedrijf

Niet elk plaatbewerkingsbedrijf heeft de ruimte om nieuwe systemen te installeren of bestaande uit te breiden. Met de ByTower Compact wil Bystronic zijn klanten hiervoor een oplossing bieden.

Dankzij de compacte opstelling opent het nieuwe be- en ont-laadsysteem met geïntegreerde opslag de mogelijkheid om met lichtbemande of onbemande productie een geautomatiseerde cassettewissel voor elke bedrijfsgrootte. Het automatiseert de workflow van het lasersnijsysteem en zorgt ervoor dat aanzienlijk meer onderdelen per tijdseenheid kunnen worden gesneden.

Het systeem wordt verticaal direct boven de wisseltafel gemonteerd. De hoogte van de opslagtoren kan op de klantenwens worden afgestemd om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Het systeem ondersteunt twee verschillende configuraties waardoor de metaalplaat direct in de machine kunnen worden opgeslagen, ongeacht of ze met of zonder pallet worden aangeleverd. Dit betekent dat het ruw materiaal direct beschikbaar is.

De ByTower Compact is ook geschikt als bufferopslag waar materialen worden voorbereid voor onbemande diensten tijdens de nacht of in het weekend. Grote series kunnen dus ook buiten de normale werktijden verwerkt worden, waarbij de ByTower Compact de materiaalverwerking voor haar rekening neemt. Materialen voor nieuwe opdrachten kunnen gemakkelijk worden voorbereid zonder de lopende processen van de machine te onderbreken.

De redactie

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

2 dagen ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

2 dagen ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

2 dagen ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

2 dagen ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

2 dagen ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

2 dagen ago