Actueel

Winnaars Smart Manufacturing Award bekend

Tijdens het digitale nieuwjaarsevent van Koninklijke Metaalunie zijn de acht bedrijven bekendgemaakt die districtswinnaar zijn geworden van de Smart Manufacturing Award 2021.

Foto: Metaalunie

Het gaat in alfabetische volgorde om Betech bv (district Noord), GPM bv (district Zuid-Oost), Hoekman Roestvaststaal bv (district Oost), MDE Automation bv (district Zeeland), Metaalcenter Driessen bv (district Limburg), Metaglas bv (district Gelre), Octatube Space Structures bv (district Zuid-Holland) en Singeling Constructie- Lastechniek bv (district Noordwest).

‘De winnaars zijn allemaal goede voorbeelden van mkb-metaalbedrijven die begrijpen dat de kracht van onze maakindustrie zit in het ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’, nu en in de toekomst. Dat is belangrijk voor een goed renderend bedrijf. Met deze excellerende districtswinnaars wordt het tijdens de landelijke finale spannend wie de Award gaat winnen’, aldus Jacco Vonhof. Tijdens het nieuwjaarsevent gaf Vonhof de winnende bedrijven mee dat ze ‘trots kunnen zijn op deze prijs en dat ook zouden moeten uitdragen omdat het positief op een bedrijf neerslaat’.

Koninklijke Metaalunie stelt elk jaar een prijs ter beschikking aan een Metaalunielid dat zich positief onderscheidt. Dat kan bijvoorbeeld door optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en zelflerende organisatie.

Jury

Naast juryvoorzitter Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en ondernemer bestaat de jury uit Mireille Kaptein, Zakenvrouw 2019 en algemeen directeur van het familiebedrijf Kaptein, Rolf Elling, hoofdredacteur bij MYbusinessmedia, Alex Ooms, managing director van Award winnend bedrijf in 2019, Koninklijke Otolift Trapliften en Paul d’Hond, Senior Adviseur Productmanagement Kamer van Koophandel.

De redactie

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

3 dagen ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

3 dagen ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

3 dagen ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

3 dagen ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

3 dagen ago