Actueel

TBAuctions neemt twee Scandinavische bedrijven over

TBAuctions, bekend van de Nederlandse online veilinghuizen Troostwijk Auctions (B2B) en BVA Auctions (B2C), zet met de overnames van twee Scandinavische bedrijven een volgende stap zetten op de online veilingmarkt in Europa. De overnames van de Bjarøy Groep, bestaande uit het Noors online veilingplatform Auksjonen en taxateur Bjarøy en van het Zweedse online veilingplatform psauction.com (‘PS Auction’)  versnellen het plan om een Pan-Europees veilingplatform voor tweedehands- en tweedekansgoederen te bouwen.

Het online veilingplatform Auksjonen en taxateur Bjarøy, samen onderdeel van de Bjarøy Group uit Noorwegen, en het online veilingplatform PS Auction uit Zweden zijn van plan binnenkort toe te treden tot de TBAuctions-familie. Gelijktijdig met deze acquisities treedt het grootste impactfonds van Europa, Summa Equity, toe als minderheidsaandeelhouder van TBAuctions. De ondertekening vond plaats op 17 maart en het streven is om de acquisities eind april af te ronden, onder het voorbehoud van benodigde goedkeuring.

Eigen merk en storefront

De groeiambitie van TBAuctions, die hiermee fysiek aanwezig is in tien Europese landen, wordt met deze overname verder versterkt. De merken Auksjonen en PS Auction zullen binnen de holding blijven opereren onder hun eigen merk en online storefront. Het hoofdkantoor van Auksjonen is gevestigd in Tønsberg, Noorwegen en is Noorwegens grootste online veilinghuis voor gebruikte voertuigen, machines en apparatuur. De website Auksjonen.no krijgt meer dan 9 miljoen bezoeken per jaar en Auksjonen organiseert ongeveer 1.800 online veilingen continu, zowel voor de zakelijke markt als voor consumenten. Het Zweedse platform PS Auction heeft een hoofdkantoor in Svenljunga. Recentelijk heeft het bedrijf twee Zweedse veilinghuizen overgenomen: Slag1 en Units. PS Auction organiseert wekelijks meer dan 2.000 online veilingen, in 16 productcategorieën. Die trekken kopers aan uit meer dan 80 landen en de website psauction.com heeft meer dan 11 miljoen bezoeken per jaar.

De redactie

Recent Posts

WBM brengt alles samen onder één dak

Hans Besseling is sinds december 2023 directeur van WBM Staalservice Centrum en was in die…

8 uur ago

Stakingen in Metaal en Techniek houden aan

De 24-uursstakingen in de Metaal en Techniek (kleinmetaal) blijven doorgaan. In Noord-Holland en Utrecht staken…

9 uur ago

KVK Innovatie Top 100 open voor aanmeldingen

KVK roept alle innovatieve mkb-ondernemers in Nederland op zich aan te melden voor de KVK…

13 uur ago

Krimp in machine-export

Het volume (werkdaggecorrigeerd) van de goederenexport was in maart 5,9 procent kleiner dan in maart…

14 uur ago

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

4 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

5 dagen ago