Actueel

Succesvolle herstart van de internationale industriële kleppen- en appendagebeurs Valve World Expo

Of het nu gaat om LNG-terminals, gasopslagfaciliteiten, windturbines, pijpleidingen of waterleidingen – geen enkele industriële sector functioneert zonder het gebruik van industriële afsluiters en appendages. Daarom keken de internationale spelers van deze sleuteltechnologieën na een afwezigheid van vier jaar weer uit naar hun Valve World Expo 2022 op het beursterrein van Düsseldorf.

388 exposanten uit 29 landen presenteerden gedurende drie dagen hun producten en diensten in beurshallen 1 en 3. Op een netto oppervlakte van 12.000 vierkante meter werden innovatieve machines, installaties, componenten, systemen en pompen getoond. ‘Na twee jaar online vergaderen zijn we gewoon blij weer direct contact te hebben met klanten en geïnteresseerden. Over het algemeen was er een positieve stemming en veel gesprekspartners zijn erg blij dat de klepfamilie elkaar eindelijk weer persoonlijk kon ontmoeten’, zei een tevreden Peter Wegjan van Hartmann Valves.

Conference

Premières zoals de duurzaamheidscampagne van de Messe Düsseldorf met zijn ecoMetals Trails, het EXPO Forum als bomvol tweedaags congresformat, de uitreiking van de Valve Stars Awards en een spetterend exposantenfeest completeerden de evenementen in de beurshallen. De parallelle internationale Valve World Conference, die in 2022 opnieuw door KCI werd georganiseerd met om en nabij 70 lezingen, seminars en workshops, trok zo’n 400 afgevaardigden naar de conferentiezalen in hal 1.

Opgetogen

‘Van metershoge kogelkranen tot kleine microventielen – alles wat de industrie te bieden heeft op het gebied van innovaties voor actuele uitdagingen, was te zien en te ervaren in onze beurshallen’, aldus een opgetogen Bernd Jablonowski, uitvoerend directeur van Messe Düsseldorf. Na een pauze van vier jaar lieten drukbezochte beurshallen zien hoe belangrijk persoonlijke uitwisseling is voor spelers in de branche. Deskundigen uit de olie- en gas-, chemie- en petrochemie-, energiecentraletechniek-, marine- en offshore-, water- en afvalwaterbeheer-, automobiel-, machinebouw-, farmaceutische en medische industrieën verzamelden allemaal informatie in Düsseldorf.

Fysieke beurs

‘In onze branche waarderen mensen het directe gesprek over innovaties, nieuwe producten en processen die alleen een fysieke beurs kan bieden. Aanwezigheidbeurzen zullen naar mijn mening hun vaste plek in de mix van B2B-communicatie blijven behouden’, legde Thomas Weisschuh van AS-Schneider Group, het succesvolle verloop van de beurs uit en voegde eraan toe: ‘Voor de Europese regio is Valve World Expo een belangrijke toonaangevende vakbeurs voor industriële afsluiters. Hier komt onze industrie samen met alle belangrijke besluitvormers onder één dak om meer te weten te komen over de technologieën van de toekomst.’

94% van de respondenten is van plan om over twee jaar weer naar Düsseldorf te komen. Valve World Expo en de bijbehorende conferentie vinden dan plaats van 3 t/m 5 december 2024.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

10 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

13 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

17 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

17 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

1 dag ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

1 dag ago