NIL certificaat ‘erkende lasopleiding’ voor Kumoweld

Op donderdag 17 april is deze dag gehouden. Veel innovaties en demonstraties op het gebied van lastechniek, plasma-techniek, en een primeur op het gebied van volautomatische opspantafels waren te zien.

Totaalconcept

Kumoweld heeft eind 2013 een nieuw onderkomen (2.600m2 pand op 7.000m2 grond) betrokken in Assen. In de afgelopen maanden is er gewerkt aan een totaalconcept, dat als zeer compleet kan worden bestempeld. Micha van Veen, lasexpert (IWT) binnen Kumoweld: ‘Als enige aanbieder in Noord Nederland op lasgebied kunnen we een totaalpakket bieden voor de lasindustrie, van tekentafel tot eindproduct tot en met klantgericht maatwerk.’ Kumoweld beschikt over  een eigen bedrijf in gassen, een eigen divisie in lasopleidingen, en bovendien kan het bedrijf ondersteuning verlenen als er bij klanten gekwalificeerd personeel nodig is, zoals bijvoorbeeld lassers. ‘Met een geselecteerd aantal lastechnische uitzendbureaus hebben we een partnership gesloten in Noord Nederland zodat de klant bij ons kan worden ontzorgd. De ‘hard savings’  die we voor de eindgebruiker kunnen realiseren zijn vaak veel interessanter dan de laatste paar procent op materiaal’, aldus Van Veen.

Enige voor Noord Nederland

Kumoweld wil de markt doeltreffend benaderen. ‘Om dit te realiseren is, met betrekking tot de lasopleidingen, ook gekeken naar het bieden van meerwaarde. Kumoweld Lasopleidingen is momenteel de enige aanbieder van de RWC (Responsable Welding Coördinator) kaderopleiding in Noord Nederland. Binnenkort wordt gestart met deze kaderopleiding, die vooral nodig is bij bedrijven die moeten voldoen aan de nieuwe wetgeving rondom EN-1090 normering, die vanaf 1 juli 2014 van kracht wordt.
Daarnaast biedt  het bedrijf een compleet pakket aan praktijkopleidingen (NIL 1 tot en met 4), maar ook de kaderopleiding IWP, IWS, en IWT worden gegeven.Hiervoor ontving het bedrijf het NIL-certificaat. De lasdag is door circa 165 geïnteresseerden bezocht. Van het Duitse topmerk EWM zijn onder andere  de processen TIG High Speed, ColdArc, ForceArc, en Orbital Welding gedemonstreerd. Met TIG High Speed wordt de kwaliteit en uiterlijk van het TIG proces behaald, maar de snelheid van MIG lassen door de constante aanvoer van lasdraad. ForceArc is een productie verhogend proces.  EWM heeft een compleet gamma aan lastechniek in huis, machines (alle processen), toortsen, toevoegmaterialen, et cetera.
Van het merk Förster is een volautomatische las- opspantafel gedemonstreerd. Met deze tafel kan de gebruiker vooraf digitaal zijn maatvoeringen instellen, dit bespaart tijd in bijvoorbeeld  het maken van hekwerken, ramen of  frames. Ook heeft Förster een nieuw systeem van opspannen ontwikkeld. In plaats van een gatensysteem werkt Förster met een zogenoemd ‘open T-groef’-systeem. Dit principe biedt meer flexibiliteit door de mogelijkheid om producten door te steken en er zijn minder opspangereedschappen nodig. Ook de marktleider op plasma gebied, Hypertherm, was aanwezig met de nieuwste technologie op plasmagebied, voorzien van live demonstraties.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago