Actueel

Migatronic Nederland lanceert een cobot op track

Migatronic Nederland, leverancier van Deense lasapparatuur, heeft dit jaar een cobot op rails geïntroduceerd en wil verder profiteren van de trend van automatisering in de lassector. 

Michel Faes van Migatronic Nederland

‘Wij waren in 2017 de eerste leverancier van lasapparatuur met een lascobot’, vertelt Michel Faes, country manager van Migatronic Nederland dat kantoor houdt in het Brabantse Rijen. ‘Maar dat is niet meer dan een kantoor. We werken veel met dealers’, vervolgt Faes die op de stand tijdens de Welding Week in Gorinchem uitpakte met een kortingsactie van 45 procent op lasapparatuur, waaronder de Pi 350 AC/DC. 

Voor de cobots werkt het bedrijf samen met Universal Robots, terwijl het zelf de software ontwikkelt. De verkochte cobots betreffen alleen combinaties met Migatronic lasmachines. Faes vertelt dat er de afgelopen twee jaar ruim 40 cobots verkocht zijn in Nederland, maar hij ziet groeipotentieel voor 40 stuks per jaar.

Demoruimte in Deurne

Om dat potentieel te ontsluiten is het bedrijf ook veel zelf onderweg naar klanten waar het bij de gangbare lasapparatuur meer aan haar dealers overlaat. Niet alleen heeft het in Deurne bij een dealer een demoruimte met cobot, tevens voert het ook demonstraties bij de klant uit. Sinds kort heeft het dus een nieuwe aanvulling in haar portfolio: de cobot op rails. 

‘Hierdoor is het bereik groter en kunnen grotere projecten gedaan worden. Tevens kun je ook een situatie voorstellen waarbij de lastafel in tweeën is opgedeeld en de cobot eerst aan de ene helft werkt en daarna aan de andere helft waarbij de operator ook meewerkt’, vertelt Faes. In tegenstelling tot de vaste cobot-opstelling is bij de cobot op rail ook een afscherming vereist.

De redactie

View Comments

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

3 dagen ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

3 dagen ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

3 dagen ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

3 dagen ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

3 dagen ago