Joop van Zanten focust met nieuwe snijmachines op nabewerkingen

‘Met deze modernere machines, die geplaatst zijn boven verlengde snijbedden, moet een groei van 20 procent in capaciteit gehaald kunnen worden. Het doel is uiteindelijk om het tonnage te vergroten van 7.000 ton naar 11.000 ton in 2020′, vertelt Heico van der Meulen, Key Accountmanager bij Joop van Zanten Staalservice.

‘De richting die we op willen is steeds meer werkzaamheden te verrichten tot het compleet afwerken van stalen producten. Naast het snijden hebben we de machines in huis om laskanten te snijden, te buigen, boren, tappen, kotteren, richten en te frezen. Ook de onlangs aangeschafte nieuwe kantbank, wandconsolekranen, vorkheftruck, het platenrek én de uitbreiding in personeel zullen meewerken om de groeiprognose te bewerkstelligen’, weet Van der Meulen.
‘De focus zal steeds meer komen te liggen op nabewerkingen. Ten opzichte van wat we daarin nu doen willen we dat in 2020 verdrievoudigen.’ Van der Meulen vertelt verder dat het de ambitie is om fysiek uit breiden met 2.500 vierkante meter naar 8.500 vierkante meter vloeroppervlak met de bijbehorende machines. Een en ander hangt nog wel af van de economische situatie’, meldt Van der Meulen.

Snijmachines

De nieuwe snijmachines, een OmniMat plasma snijmachine HPR260 Hypertherm bron met XD techniek (nauwkeurig snijden van kleine gaten) en een MultiTherm autogeen snijmachine, zijn niet extra maar vervangen bestaande machines. Volgens Van der Meulen is het grote voordeel dat beide machines, zowel autogeen en plasma, nu exact gelijk zijn, hetzelfde kunnen en dus voordelen gaan behalen met het programmeren. De snijbedden zijn op beide machines verlengd waardoor het eenvoudiger is om meerdere platen achter elkaar te leggen. Dit zal ten goede komen aan de inschakelduur van deze machines.
De keuze voor Messer Cutting Systems was eenvoudig, vertelt de manager.’ Immers, de andere machines zijn ook afkomstig van ditzelfde Duitse topmerk. Met de nieuwe machines maken we gebruik van de laatste stand der techniek. De OmniMat plasmasnijmachine snijdt met lucht-stik-/zuurstof maar markeert met Argon.’
Als aanvulling hierop heeft Joop van Zanten Staalservice geïnvesteerd in een inkjet markeerunit waardoor sneller lijnen en teksten aangebracht kunnen worden op de snijdelen. Een toevoeging die erg goed past in de strategie om nieuwe markten aan te boren.

Retrofit plasmasnijmachine

Behalve de installatie van de nieuwe machines is een retrofit losgelaten op de bestaande Esab plasmasnijmachine waarbij onder andere de bestaande besturing vervangen is door een andere met de nieuwste techniek. Daarnaast zijn de bestaande twee afschuinmachines opgefrist door de elementaire onderdelen (lagers, tandwielen, slangen etc.) te vervangen door nieuwe.

Het bedrijf

Joop van Zanten Staalservice is totaalleverancier in bewerkingen van (dikke)staalplaat door autogeensnijden, plasmasnijden en plaatknippen en kent vele mogelijkheden voor nabewerkingen zoals: kantpersen, richten en het (machinaal) aanbrengen van laskanten. Hun producten vinden hun weg in de on- en offshore, machine-, kraan- en containerbouw maar ook in de constructiebouw en scheepsbouw.

Joop van Zanten Staalservice  

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago