Actueel

HMS Networks AB neemt meerderheidsbelang in Procentec

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), heeft zeventig procent van alle aandelen overgenomen van de Nederlandse onderneming Procentec. Met het hoofdkantoor in Rotterdam, is Procentec wereldleider in oplossingen en diensten voor diagnostiek en monitoring van industriële netwerken.

HMS CEO Staffan Dahlström (rechts) en Procentec CEO Pieter Barendrecht (op het scherm) presenteren coronaproof de overname.

Procentec levert een netwerkinfrastructuur voor industriële netwerken zoals PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP en andere industriële Ethernet standaarden. Het programma omvat als hoofdproducten ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas en Osiris die veldtechnici assisteren bij het op een eenvoudige manier uitvoeren van netwerkbewaking, -analyse en -probleemoplossing – zowel op locatie in fabrieken als op afstand, waardoor ongewenste productiestilstand wordt voorkomen.

‘Procentec vult een leemte in het aanbod van HMS binnen de communicatie-infrastructuur. Industriële netwerken zijn van vitaal belang in industriële processen en Procentec’s producten en diensten verbeteren de uptime en beschikbaarheid van data in deze kritische netwerken aanzienlijk’, vertelt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks, en voegt daaraan toe: ‘Met Procentec krijgt HMS toegang tot een aftermarket die is gerelateerd aan enorme installed base van industriële netwerken wereldwijd, waardoor HMS veel dichter bij de eindgebruikers van industriële netwerken komt te staan. Dit is een zeer interessante nieuwe dimensie voor HMS gezien het feit dat we momenteel vooral producten leveren aan apparaten- en machinebouwers.’

De redactie

Recent Posts

Cao-akkoord bereikt voor Metalektro (grootmetaal)

FME en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Metalektro-sector.…

1 uur ago

Column Edse Dantuma: Industriële tij begint te keren, maar verschillen blijven groot

Het geduld van industriële ondernemers is de afgelopen periode flink op de proef gesteld. Een…

2 uur ago

Ongelijk speelveld voor Nederlandse industrie door hoge industriekosten

Uit nieuw onderzoek in opdracht van de Rijksoverheid blijkt nu onomstotelijk dat de kosten van elektriciteit voor…

4 uur ago

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

23 uur ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

23 uur ago

EMO Hannover van zes naar vijf dagen

De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar…

23 uur ago