Actueel

Grote Finse partij kiest voor Voortman

Eén van de grootste staalhandelaren in Finland, de BE Group, kiest voor de geautomatiseerde routing met optimale lay-out van Voortman Steel Machinery. Dankzij de datagestuurde aanpak voor de logistieke routing wordt productie verdrievoudigd met een efficiëntere inzet van kraancapaciteit. In de gehele lijn is product traceerbaarheid gewaarborgd, waardoor BE Group in control is en betrouwbare levertijden kan afgeven.

Vanuit de locatie in Turku levert de BE Group aan staalbouwers. Ze willen een toegevoegde waarde voor hun klanten zijn, door boren, frezen en markeren als een compleet pakket aan te bieden. Voortman Steel Machinery heeft een uitvoerige analyse gedaan van de jaarproductie en productmix om in een simulatie de nieuwe, modernere manier van produceren te laten zien. ‘Vanuit de voorraad, gaan de profielen door de hallen in een vol automatische routing, die door software is vastgelegd, naar de vrachtwagens. Daar is veel aandacht aan geschonken hoe de kranen efficiënter ingezet kunnen worden om de lijn continue te voorzien van materiaal. Dit is een belangrijk onderdeel van de nieuwe logistieke route in de hallen’, aldus salesmanager Tom van der Vlugt.

Kloppend hart

Vanaf maart 2023 wordt de nieuwe machinelijn geïnstalleerd. Vanuit zes verschillende hallen zullen profielen geladen kunnen worden. Vandaaruit gaat het geautomatiseerde proces van start. Verschillende invoerlocaties, machines en processen zullen het kloppend hart van de logistieke route vormen. De Voortman V631 boor-en freesmachine en Voortman VB1250 bandzagen met automatisch korte stukken afvoersysteem gaan het werk doen. Een aparte route met de Voortman VB1250 bandzaag met backstop systeem wordt geïnstalleerd, waarbij in hoog volume profielen gezaagd kunnen worden en bundels mogelijk zijn. De hoge output wordt een enorme stap voorwaarts en karakteriseert het gehele logistieke proces. Van voorraad naar gereed product.

De redactie

Recent Posts

Opnieuw 24-uurs stakingen Metaal & Techniek (kleinmetaal)

De stakingen in de Metaal en Techniek sector, ook wel bekend als de kleinmetaal, gaan…

2 uur ago

Cao-akkoord bereikt voor Metalektro (grootmetaal)

FME en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de Metalektro-sector.…

3 uur ago

Column Edse Dantuma: Industriële tij begint te keren, maar verschillen blijven groot

Het geduld van industriële ondernemers is de afgelopen periode flink op de proef gesteld. Een…

4 uur ago

Ongelijk speelveld voor Nederlandse industrie door hoge industriekosten

Uit nieuw onderzoek in opdracht van de Rijksoverheid blijkt nu onomstotelijk dat de kosten van elektriciteit voor…

6 uur ago

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

1 dag ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

1 dag ago