Geluidsbarrier van Haitsma en Durisol combineert veiligheid en geluidsreductie

De Sound Safe System geluidsbarrier is een flexibel, geïntegreerd systeem dat bestaat uit een brede STEP-barrier met daarop geluidsschermelementen van geluidsabsorberend houtvezelbeton. Door de geïntegreerde opzet is het systeem erg smal. Zodoende kan de geluidsbarrier op het wegdek worden geplaatst, zowel naast rijbanen als in de middenberm. Een verharde ondergrond volstaat.

Er zijn geen nieuwe voorzieningen nodig, zoals fundering, terwijl de beschikbare ruimte efficiënter wordt benut. Verder is het systeem door zijn modulaire opbouw snel en eenvoudig te monteren en weer te verplaatsen.

Geluidsreductie

De geluidsbarrier kan veel dichter bij de geluidsbron worden geplaatst. Daardoor kan het geluidsscherm minder hoog zijn (om dezelfde geluidsreductie te bereiken) of juist even hoog (om meer geluidsreductie  te bereiken). Het systeem levert veel meer geluidsreductie op dan een conventioneel geluidsscherm van gelijke hoogte. Die meerwaarde kan, in combinatie met een middenbermsysteem, oplopen tot 4 dB, het equivalent van een extra rijbaan.

Kostenbesparing

Het grootste voordeel ontstaat wanneer aan beide zijden van de weg een vergelijkbare geluidsreductie nodig is. Dan kan een middenbermscherm een kostenbesparing van 10 tot 30 procent opleveren ten opzichte van het verhogen van de zijschermen. Bovendien voorkomt een middenbermscherm filekijken, wat de veiligheid en doorstroming bevordert.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

11 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

14 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

18 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

18 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago