EMO Milaan: Behringer pakt uit met nieuwe bandzaaginstallatie

De nieuwe zaagautomaat is vooral bestemd voor het zagen van aluminium, waarbij dit materiaal rond mag zijn maar ook rechthoekig (maximaal 440 bij 440 mm). Het zagen van aluminium levert in korte tijd nogal wat spanen op die, om een goede werking te waarborgen, snel afgevoerd moeten worden. Hiervoor voorziet Behringer de machine met twee zelf stellende spaanborstels, die links en rechts van het zaagblad reinigen.

Ook in de besturing heeft Behringer een aantal vernieuwingen doorgevoerd voor een storingsvrij automatische inzet van deze zaaginstallatie. Zo is de snijsnelheid bij de start altijd lager om een perfecte snede te garanderen. Daarnaast is er veel aandacht aan de ergonomie van de machine besteed. Nieuw is bijvoorbeeld dat het zaagraam naar de bediener toeneigt, wat het wisselen van de zaagband vereenvoudigt. Door de nieuwe constructie kan het restnateriaal uiteindelijk met de helft gereduceerd worden. Dit kan door de speciale grijper op de machine om het restmateriaal mee door te schuiven. Deze heeft een lineaire geleiding en wordt door een frequentiegeregelde aandrijving bediend.

Allrounder

De PSU 450A krijgt een aantal nieuwe functies mee, die het allroundkarakter van de zaag verder versterken. Deze volautomaat heeft betere nauwkeurigheid dan zijn voorganger. Het materiaal wordt door de zaag geduwd door een servo aangedreven tang die op een spelingsvije lineaire geleiding is gemonteerd. Het spannen van het materiaal gebeurt met een spancilinder die zich automatisch aanpast aan de afmetingen van het te zagen profiel. Het gezaagde materiaal wordt afgevoerd via een rollenbaan. Voor het sorteren van de gezaagde producten biedt Behringer meerdere oplossingen aan.

Behringer staat op de EMO Milano in Pad 14, stand N12, P07.

Franc Coenen

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago