Actueel

Duurzaamheid centraal op drukbezette wire en Tube

Met 1.822 exposanten uit meer dan 50 landen kende de wire en Tube vakbeurzen in Düsseldorf een goedgevulde beursvloer. De mondiale energietransitie stond op de beurzen voor draad, kabel en buizen, die plaatsvond van 20 tot en met 24 juni, centraal. De oorlog in Oekraïne en materiaal tekorten waren eveneens veelbesproken.

Economisch uitdagende tijden en een geopolitieke crisis enerzijds, en de behoefte aan persoonlijke ontmoetingen en eye to eye vakgesprekken anderzijds – tegen deze achtergrond sloten wire en Tube, ’s werelds nr. 1-beurzen voor de draad-, kabel- en buizenindustrie, na vijf succesvolle beursdagen hun deuren in Düsseldorf.

Nederlandse en Belgische standhouders

Van 20 tot en met 24 juni 2022 kwamen er 1.822 exposanten uit meer dan 50 landen naar Düsseldorf, om op 93.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte de technologische highlights van hun branche te presenteren. De exposanten kwamen uit landen als Italië, Turkije, Spanje, België, Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Groot-Brittanië, Zweden, Polen, Tsjechië en Duitsland sterk vertegenwoordigd. Van overzee waren bedrijven uit de USA, Canada, Zuid-Korea, Taiwan, India en Japan naar Düsseldorf gekomen.

‘Düsseldorf is en blijft de place-to-be voor deze belangrijke branches. Juist in tijden van duurzame veranderingen, is het meer dan ooit belangrijk om hier in Düsseldorf te zijn, teneinde direct met de spelers uit de branche van gedachten te kunnen wisselen’, benadrukt Bernd Jablonowksi, Executive Director  van Messe Düsseldorf.

Mondiale energietransitie en duurzaamheid

‘Intensieve gesprekken over de uitdagingen van de mondiale energietransitie, de nieuwe eisen die aan machines en installaties worden gesteld – en dat alles met het oog op duurzaamheid; de behoefte aan gesprekken was in de beurshallen zowel bij exposanten als bij bezoekers enorm’, beaamt ook ook Daniel Ryfisch, Project Director wire/Tube en Flow Technologies.

Naast talloze werkende machines en installaties in de beurshallen, was er ook een groot aantal beurspremières. Zo presenteerden wire-exposanten in het segment ‘fastener’ en ‘spring making technology’ voor het eerst eindproducten, waaronder bevestigingselementen en technische veren. Vakconferenties, ontmoetingen van experts en begeleide ecoMetals-tours door de beurshallen, completeerden in 2022 het aanbod van beide beurzen.

Wire-bezoekers

De wire-bezoekers bestonden primair uit draad- en kabelproducenten. Zij kwamen uit de ijzer-, staal- en non-ferro-metaalindustrie of uit de voertuig- of toeleveringsbranche. Hun interesse ging uit naar draad en draadproducten, machines en installaties voor de productie en verwerking van stangen, draad en band, en de controletechniek, sensortechnologie en kwaliteitsbewaking van de draad- en kabelindustrie.

Tube-bezoekers

De bezoekers uit de buizenindustrie interesseerden zich naast buizen, buizenproducten en toebehoren voor de buizenhandel, machines en installaties voor de productie en bewerking van metalen buizen, ook voor gereedschap en hulpmiddelen voor de productie en verwerking van buizen uit metaal, en voor controletechniek, sensortechnologie en kwaliteitsbewaking van de buizenindustrie.

In 2024 vinden wire en Tube weer gezamenlijk plaats van 15 tot en met 19 april op het beurssterrein van Düsseldorf.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago