Actueel

Dormac met twee bewerkingscentra op Metavak

Dormac CNC Solutions zal tijdens de Metavak in Gorinchem de SMX2600s en DVF 5000 machines van DN Solutions laten zien. DN Solutions is de nieuwe naam van Doosan Machine Tools. De Metavak vindt samen met de Welding Week plaats van 4 tot en met 6 oktober in Evenementenhal Gorinchem.

De SMX serie machine staat voor flexibiliteit in productiviteit en verspanen. SMX serie is een multitasking machine, waarbij productiviteit en ergonomie gecombineerd zijn. Dit betekent optimale productie, zowel tijdens het verspanen, als tijdens de neventijden. De DVF 5000 is de volgende generatie vijfassige serie compacte bewerkingscentra van DN Solutions. Het biedt een breed scala aan op maat gemaakte opties, automatisering, en maximaal gemak, waardoor onbemand bewerken eenvoudig mogelijk wordt gemaakt.

Optimalisatie

Ook rondom de machine moet het perfect voor elkaar zijn. In samenwerking met zusterbedrijf Dormatec Environment Systems brengt Dormac procesoptimalisatie naar een hoger niveau. Met diverse ‘Green Light Machining’ oplossingen voor luchtfiltratie, spaanproblemen of vervuiling van koelvloeistof is het ook op dit gebied actief. Iedereen streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, waarbij de groene lamp van de driekleuren signaallamp zoveel mogelijk brandt. Dat vraagt om de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet wordt onderbroken (minder stilstand), het aantal spindeluren toe neemt, de kwaliteit hoog en constant blijft. Resultaat is dat productiviteit wordt verhoogd.

De redactie

Recent Posts

Subsidie voor verminderen CO2-uitstoot Nederlandse industrie

Een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de…

2 dagen ago

Eerste genomineerden OOM Award 2024 bekend

De eerste genomineerde bedrijven voor de OOM Award 2024 zijn bekend: Holland-Utrecht (Montfoort), Nijborg Staal…

2 dagen ago

Maakindustrie Expo organiseert Hackathon

Evenementenhal Hardenberg transformeert in een dynamische hub voor innovatie en technologie tijdens de Maakindustrie Expo…

2 dagen ago

Nevi PMI eindelijk weer positief

De PMI-gegevens voor april toonden voor het eerst in twintig maanden een verbetering van de…

2 dagen ago

’10x klaar voor Industry 4.0′ start derde editie

Digitalisering is cruciaal voor het concurrentievermogen van MKB-maakbedrijven. Daarom maken Produmize en TNO nu alvast…

2 dagen ago

Vakbonden sturen kabinet ultimatum over verbetering vroegpensioen bij zwaar werk

Vakbonden FNV, CNV en VCP geven minister Schouten (Pensioenen) een ultimatum. Het ministerie moet snel…

2 dagen ago