Actueel

Collaboratieve robots laten omzet Universal Robots stijgen met 46%

Cobotfabrikant Universal Robots heeft er een recordkwartaal op zitten: in het derde kwartaal van 2021 werd een omzet gerealiseerd van ruim 66 miljoen euro (circa 78 miljoen dollar). Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020. 

President Kim Povlsen van Universal Robots. (Foto: Universal Robots)

Sinds het bedrijf in 2008 startte heeft het al meer dan vijftigduizend cobots verkocht, met name in de productiesector. Volgens Kim Povlsen, die in maart aantrad als de nieuwe president van het bedrijf, is er nog meer groei op komst. Collaboratieve robots vormen volgens hem namelijk het antwoord op diverse uitdagingen waarmee vooral productiebedrijven tegenwoordig kampen, zoals het vinden van voldoende geschoold personeel, hun operationele veerkracht verhogen, aangename werkomstandigheden creëren, enzovoort. Om die groei op te vangen is Universal Robots volop bezig met het uitbreiden van zijn netwerk van distributeurs en integratoren, en het aanwerven van medewerkers in 22 vestigingen.  

Ook in onze contreien gaan steeds meer bedrijven met een cobot aan de slag. Eind vorig jaar stond de teller al op duizend stuks voor de Benelux. Deze relatief betaalbare collaboratieve robots passen dan ook beter in het budget van mkb’s dan de meer traditionele automatiseringssystemen.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

13 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

16 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

20 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

20 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago