Actueel

Benelux Trofee toont verschillende toepassingen thermisch verzinken

De tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken beleeft dit jaar zijn veertiende editie. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. De jury heeft nu de genomineerden gekozen uit de 66 deelnemende projecten.

De brandtoren op de Kalmthoutse Heide is genomineerd in de categorie Esthetisch verzinken. (Foto: NOHNIK)

Thermisch verzinken biedt ontwerpers én opdrachtgevers heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt, aldus Zinkinfo.

Zeker Zink

Sinds de editie van 2019 schrijft de BTTV zich in in de filosofie van de Zeker Zink campagne waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen Functioneel Verzinken en Esthetisch Verzinken. Daarnaast is een aparte categorie gecreëerd voor Duplex (verzinken + coaten). Over de drie categorieën heen reikt de jury de prijs Circulair Bouwen uit voor projecten waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast. Na rijp beraad kwam de jury tot de volgende nominaties:

Categorie Functioneel verzinken  

Categorie Esthetisch verzinken  

Categorie Duplexsysyeem  

Prijs Ciculair bouwen

De genomineerde projecten gaan nu door naar de tweede en finale ronde op 16 juni, waarbij de jury één laureaat per categorie zal kiezen.

Alle ingediende projecten komen ruim aan bod in een boek dat zal worden bezorgd aan alle indieners en betrokken partijen. Er wordt ook een digitale editie van het Zinkinfo Magazine gemaakt met alle deelnemende projecten uit de wedstrijd. Op de website van Zinkinfo Benelux is een pagina gewijd aan elk project.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

14 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

17 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

21 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

21 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago