Actueel

Alumexx rondt overname van Lado af

Alumexx de leverancier van aluminium klimmaterialen heeft alle aandelen van Lado Klimmaterialen b.v. overgenomen. Het due dilligence onderzoek is succesvol afgerond en de overnameovereenkomst is getekend. Deze overname past binnen de strategie van Alumexx om in de komende jaren te groeien, zowel autonoom als door overnames.

Lado is een Nederlands bedrijf dat sinds 1960 bestaat en gevestigd is in Rotterdam. Lado verkoopt klimmaterialen en biedt speciale maatwerk oplossingen voor de bouw, (haven)industrie en zzp-markt, in Nederland en Europa. In 2021 realiseerde de onderneming een winstgevende omzet van ruim € 1,2 miljoen.

Alumexx heeft de producten van Lado nog niet in het assortiment, wat kansen biedt om een verdere omzetgroei te kunnen realiseren. Daarnaast komt er met de overname een strategisch belangrijke vestiging bij, wat ten goede komt aan de efficiëntie van de distributie en service. De huidige eigenaren van Lado zullen toetreden tot het management van Alumexx om de commerciële kansen samen verder uit te kunnen bouwen.

De koopsom bestaat uit een vaste koopprijs van in totaal € 232.000 en een aanvullende betaling voor de voorraden en het werkkapitaal van in totaal € 275.000. De vaste koopprijs wordt voldaan door de uitgifte van 200.000 aandelen A, ofwel € 152.000 op basis van de slotkoers van het aandeel Alumexx van € 0,76 op 6 september 2022, een betaling in contanten van € 40.000 op overnamedatum en een betaling in contanten van € 40.000 na één jaar. De aanvullende koopprijs wordt voor € 125.000 in contanten voldaan na 3 maanden en voor € 150.000 in contanten na 9 maanden, mits het saldo het werkkapitaal en de voorraden op 30 juni 2022 groter of gelijk is aan € 275.000.

De redactie

Recent Posts

Handelsmissies vergroten kansen voor deelnemers

Handelsmissies vergroten de kans van deelnemende bedrijven om te gaan handelen met of investeren in…

16 uur ago

Uitbreiding voor platform OrderOn.com

Online platform OrderOn.com breidt uit. Zusterbedrijven VDL HMI en VDL Industrial Modules sluiten zich aan…

17 uur ago

Succesvol verkopen: de maximale waarde uit oude machines halen

Herstructurering, insolventieprocedure of bedrijfssluiting: er zijn talloze redenen waarom een bedrijf zijn gebruikte machines zou…

19 uur ago

VADO breidt uit met dubbele overname

VADO heeft haar portfolio van technologiebedrijven de afgelopen periode uitgebreid met twee nieuwe ondernemingen: Dutch…

4 dagen ago

Tweede generatie AGV’s moet inspelen op actuele uitdagingen

Siemens Nederland en VDL Automated Vehicles lanceren dit najaar de tweede generatie van hun geautomatiseerd…

5 dagen ago

Mogelijke uitbreiding ASML in Eindhoven

ASML, fabrikant van chipmachines, gaat mogelijk uitbreiden op de Brainport Industries Campus (BIC) Noord in…

7 dagen ago