Actueel

WiredWorkers gaat samenwerking aan met Spin Robotics

WiredWorkers uit Doetinchem heeft de handen ineengeslagen met het Deense Spin Robotics. WiredWorkers gaat de tools van Spin Robotics op de Nederlandse markt brengen. 

Spin Robotics is in 2019 opgericht door twee ondernemers met meer dan 15 jaar ervaring in robotica. Met Spin Robotics ontwikkelden ze Plug’n’Produce schroevendraaiers voor collaboratieve robots. Het bedrijf is gevestigd in Odense, de robothoofdstad van Denemarken. Hier kan Spin Robotics samenwerken met vakgenoten en onderwijsinstellingen binnen de roboticabranche.

Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële productie wegenemen. Daarom hebben ze schroevendraaiertools ontwikkeld. Deze zijn compatibel met collaboratieve robots voor een veilige, gebruiksvriendelijke en consistente schroefassemblage. De tools hebben diverse ingebouwde functies die de robotintegratie verbeteren en collaboratieve werkomgevingen ondersteunen. Zo is er een veiligheidsscherm aan de tool toegevoegd die het bit en de schroef afdekt en de mensen om de cobot beschermt tegen scherpe elementen. Daarnaast wordt een teach pen meegeleverd die gebruikt kan worden om de positie van de gaten aan te geven. Als er verschillende soorten schroeven gebruikt moeten worden kan de cobot dit eigenhandig uitvoeren met behulp van de bitwisselaar.

Gedeelde missie

WiredWorkers is blij met de samenwerking. ‘Het is mooi om te zien dat we samen kunnen werken aan onze gedeelde missie. Wij willen er met ons bedrijf voor zorgen dat de kwaliteiten van werknemers ten volle worden benut. Dit doen we door saaie, repetitieve of gevaarlijke processen te automatiseren. De producten van Spin Robotics sluiten hier perfect op aan’, aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers.   

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago