VNMI versterkt bestuur en achterban met To Improve

Het nieuwe VNMI-bestuurslid Theo Mimpen, sinds 10 maart de nieuwe algemeen directeur van Uzimet, is al jaren een actieve en bekende ondernemer binnen de VNMI. Mimpen was voorheen algemeen directeur van Aurubis Netherlands. Mimpen neemt de rol over van Klaas van Blanken, die is teruggekeerd in de functie als financieel directeur bij Uzimet.

Guide Janssen

Guido Janssen is sinds 1 mei de nieuwe plant manager van Nyrstar Budel. Hij neemt hiermee zowel bij Nyrstar als in het VNMI-bestuur het stokje over van collega Francis Terwinghe, die binnen Nyrstar is benoemd tot vice president Continuous Improvement.

Verder is deze maand het vicevoorzitterschap van de VNMI overgegaan in handen van Ronald Prenger, logistiek directeur bij Sapa Profiles Benelux. Hij neemt daarmee het stokje over van Nyrstar ‘s European business development manager Piet-Jan Vet. Vet was nauw betrokken bij de oprichting van de VNMI in december 2000.

To Improve

Tijdens de meest recente ledenvergadering heeft de VNMI bovendien een nieuw geassocieerd lid toegevoegd aan haar ledenbestand. Adviesbureau To Improve is al lange tijd partner van VNMI op gebied van energie-efficiëntieverbetering. Met de invoering van het nieuwe type lidmaatschap eind 2012 hebben To Improve en de VNMI hun samenwerking geformaliseerd in de vorm van een geassocieerd lidmaatschap.

To Improve is opgericht met het doel energiebesparing te realiseren, uit de ervaring dat hiervoor meer nodig is dan een goed rapport met een advies. Het realiseren van maatregelen vraagt tijdens de uitvoering de nodige kennis en aandacht. De expertise ligt vooral in het optimaliseren van klimaatinstallaties, afzuiginstallaties en de analyse van energiegegevens.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago