ThyssenKrupp kondigt wereldwijde reorganisatie aan; divisie roestvaststaal in etalage

Tegelijkertijd zet het concern de roestvaststaaldivisie Stainless Global met een omzet van 5,7 miljard en 11.000 medewerkers apart met een optie tot verkoop. De Raad van Commissarissen zal op 13 mei oordelen over de plannen. 

Op dit moment heeft ThyssenKrupp 177.000 mensen in dienst in meer dan 80 landen die in het boekjaar 2009/2010 een omzet haalden van meer dan 42 miljard euro. Het Duitse staalconcern hoopt met de reorganisatie de schuldenlast terug te dringen. Deze bedroeg op 30 September 2010 3,78 miljard euro.

Reorganisatie

In aanvulling op de voltooiing van de nog lopende verkoopprocessen van ThyssenKrupp Metal Forming (aan het Spaanse Gestamp Automoción S.L.), ThyssenKrupp Xervon en het strategisch partnerschap tussen Abu Dhabi Mar en ThyssenKrupp Marine Systems heeft de Raad van Bestuur de volgende acties aangekondigd:

  • De verkoop van ThyssenKrupp Waupaca, dat is een in de Verenigde Staten opererende producent van gietijzer met een omzet van bijna 900 miljoen euro en 3.000 medewerkers in dienst.
  • De verkoop van ThyssenKrupp Tailored Blanks, producent van tailored blanks (aan elkaar gelaste platines) met een omzet van 600 miljoen euro en 900 medewerkers.
  • De bundeling van activiteiten van de LG Groep en Bilstein Presta Steering (chassis provider) met een omzet van ongeveer 2,2 miljard euro en 6.500 medewerkers. Een strategisch partnerschap behoort tot de opties.
  • Producent van veren en stabilisatoren en het Braziliaanse Automotive Systems met een gezamenlijke omzet van bijna 700 miljoen euro en meer dan 3.000 medewerkers worden verkocht.

Daarnaast wil de Raad van Bestuur meer focussen op materialen om de ontwikkeling van roestvrijstaal te bevorderen. Dat zou volgens de raad kunnen betekenen dat de divisie Stainless Global buiten het staalconcern wordt voortgezet.

ThyssenKrupp AG  

 

Gerard ten Bulte

Recent Posts

Hoe realiseer je een digitale fabriek?

FME organiseert in samenwerking met KPN, Cordis Automation en Fectar op 19 juni een workshop…

14 minuten ago

Vakbonden schalen op naar landelijke, tweedaagse staking

Na 21 regionale stakingen schalen de vakbonden nu op naar een landelijke staking in de…

1 uur ago

Bezuinigingen op bèta-technisch onderwijs raken Nederlandse industrie

Het kabinet wil flink bezuinigen op het bèta-technische onderzoek en onderwijs. Dit zal de Nederlandse…

2 uur ago

Tata Steel voegt proefplatenstation toe aan warmbandwalserij

Tata Steel Nederland heeft een belangrijke stap gezet in de verbetering van haar staalproductie door…

5 uur ago

Meer dan 500.000 industriële robots verscheept in 2023

De groeiprognose voor de markt voor industriële robots op lange termijn blijft positief, met een…

6 uur ago

Vrouwenteam bij TTL Group

Het luchtvaartgecertificeerde familiebedrijf TTL Group onderscheid zich door een vrouwenteam, dat zich op beurzen, volledig…

3 dagen ago