Actueel

Techbeurs CES 2023 begint met 70 Nederlandse start- en scale-ups

Een grote Nederlandse delegatie van zeventig innovatieve bedrijven staat van 5 tot en met 8 januari op de Consumer Electronics Show (CES) 2023 in het Amerikaanse Las Vegas. Op de CES presenteren 40 start-ups en 30 scale-ups uit Nederland hun technologieën, producten of diensten op de internationale markt en aan potentiële investeerders.

LeydenJar uit Leiden.

Vooraf zijn al 13 Nederlandse bedrijven als zeer veelbelovend aangemerkt door de organisatie en hebben daarvoor een zogenoemde Innovation Award gekregen. Nederland neemt voor de zevende keer deel.

De 70 Nederlandse deelnemers krijgen begeleiding van onder andere de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Buitenlandse Zaken. De CES vindt jaarlijks plaats met meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen.

Voor het eerst bestaat de Nederlandse delegatie voor bijna de helft uit scale-ups. De wens ontstond om deze editie meer grotere groeibedrijven (scale-ups) uit Nederland te presenteren op de CES. In het ‘Netherlands Tech Square’ staan de veertig nieuwste en beste start-ups. Daarnaast bieden zo’n dertig scale-ups hun innovatieve oplossingen aan in het ‘Netherlands Next Level Innovations Pavilion’.

Eén van die scale-ups is LeydenJar uit Leiden. Het bedrijf ontwikkelde een techniek waarmee de capaciteit van lithiumbatterijen 70% hoger kan komen te liggen en maakte onlangs een investering van € 30 miljoen door de Europese Investeringsbank (EIB) bekend om een nieuwe fabriek in Nederland te bouwen. Een andere deelnemer is het Rotterdamse RanMarine , dat een apparaat bouwt dat als een kruimeldief afval in het water kan verzamelen en opruimen.

QuiX Quantum uit Enschede ontwikkelt de meest krachtige Quantum Photonics Processor met een enorme rekenkracht om de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, databeveiliging en medicijnontwikkeling aan te gaan. Het bedrijf kreeg afgelopen najaar een investering van het Duitse ruimtevaart instituut van € 14 miljoen om daar de eerste Europese quantumcomputer te installeren.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago