Categories: ActueelVerspanen

Seco roadshow met veel nieuwe verspaningsgereedschappen

‘Rode draad bij het verspanen is de bewerking van exotische materialen zoals titanium, inconel en bepaalde rvs-soorten. Waar het dan om draait is dat de warmte van het verspanen in de spaan gaat zitten en niet in het materiaal. Nieuwe verspaningsgereedschappen worden daar steeds beter in.

Duratomic-technologie

Zo noemde Rene Duister de nieuwe Duratomic-technologie voor staaldraaien waarvan de nieuwste versie onlangs werd gelanceerd. In het persbericht van april jl. blijkt dat Seco deze technologie introduceerde in 2007 en nu de betreffende aluminiumoxidecoatings verder heeft doorontwikkeld. Bovendien heeft Seco de detectie van gebruikte snijkanten toegevoegd om de nieuwste TP-snijplaatkwaliteiten voor staaldraaien tot de meest betrouwbare, voorspelbare en productieve in hun soort te maken.

De snijplaatkwaliteiten TP2501, TP1501 en TP0501 behoren tot de volgende generatie van Duratomic-coatingtechnologie. Ze zijn taaier en beschikken over een betere warmtebestendigheid en chemische inertheid voor de langst mogelijke standtijd. Bovendien maken ze nog hogere snijsnelheden mogelijk.
Volgens het persbericht wordt met de nieuwste Duratomic-technologie die bij TP2501, TP1501 en TP0501 wordt toegepast, de productiviteit bij het draaien met gemiddeld ten minste 20 procent verhoogd vergeleken met Seco’s oorspronkelijke kwaliteiten TP2500, TP1500 en TP0500. Dankzij teamwork is de onderneming erin geslaagd deze nieuwe kwaliteiten geschikt te maken voor een groter snelheidsbereik, zodat fabrikanten ze kunnen inzetten voor toepassingen waarvoor hogere of lagere snelheden nodig zijn, met behoud van een vergelijkbare standtijd.

Meer informatie over de Duratomic-technologie van de nieuwste generatie is te vinden op de website www.duratomic.com .

Kotterbaren

Omdat het gebruik van gereedschappen met een grote uitsteeklengte steeds populairder wordt in de hele maakindustrie, heeft Seco zijn gepatenteerde Steadyline-assortiment van gedempte gereedschappen inclusief kotterkoppen uitgebreid.
Het zeer robuuste en stabiele Steadyline-systeem zorgt via een ‘dynamisch passief systeem’ binnen in het schachtlichaam voor een effectieve vermindering van ongewenste trillingen onder extreme snijomstandigheden. Hier trilt een dempende massa tegen de eerste trilling in. Als zodanig kunnen deze producten typische toepassingen met lange uitsteeklengtes tweemaal zo snel uitvoeren als traditionele gereedschappen. Bovendien verlagen ze de spanning op de spindels en bieden ze hoge verspaningssnelheden, een gladde oppervlakteafwerking en een lange standtijd.
Steadyline is verkrijgbaar in de baarmaten 6xD, 8xD en 10xD en in een verscheidenheid aan types, waaronder Seco-Capto C4, C5 en C6 en HSK-T. Het systeem bevat ook compacte kotterkoppen met een GL-koppeling voor ruwen van rond 36 tot 69 mm en finiseren van rond 34 tot 69 mm. Bovendien zijn de baren en koppen voorzien van koelkanalen voor een nog betere spaanafvoer.
Terwijl traditionele systemen voor het vervangen van kotterkoppen meerdere klemschroeven en hulpmiddelen gebruiken, volstaat bij de extreem nauwkeurige GL-koppeling van de Steadyline-baren één moersleutel voor het losdraaien en vastzetten van de kop. De koppeling zorgt voor een uiterst sterke en snelle vergrendeling via een enkele geïntegreerde klemring die de kotterkop naar binnen trekt, zodat de tapse vlakken elkaar veilig en stabiel raken. Zodra de kotterbaar is ingesteld, kunnen gebruikers de koppen monteren en hermonteren zonder dat het systeem opnieuw moet worden ingesteld.

My Pages

Verder vertelde Duister over My Pages waarmee klanten van Seco in Benelux toegang krijgen tot alle verspaningsinformatie via internet of als app voor smartphones en tablets. My Pages ziet er op alle media precies hetzelfde uit en beschikt overal over dezelfde functies. Afhankelijk van het gebruikte apparaat worden de pagina’s aan het scherm aangepast voor een optimale weergave- en navigatie-ervaring. My Pages bestaat hoofdzakelijk uit portlets – die gebruikers koppelen aan specifieke content binnen de interface – inclusief functies voor het zoeken naar producten, bestellingen, testrapporten en Threading Wizard-software.


My Pages bevat doorzoekbare informatie voor standaard snijgereedschap van Seco, inclusief real time voorraadbeschikbaarheid en prijzen. Aanbevolen snijvoorwaarden voor alle Seco-producten kunnen ook gemakkelijk worden opgezocht door de bijbehorende productinformatie in te voeren of de QR-code of barcode op het productlabel met de app te scannen.
My Pages helpt bij het bestellen van gereedschap en bij voorraadprocessen. De portaalsite vergemakkelijkt zo het plaatsen van bestellingen voor voorraadaanvulling en maakt het mogelijk om de gegevens van alle huidige en eerdere bestellingen snel te bekijken. Gebruikers kunnen ook teamleden in hun fabrieken toestemming geven voor het bekijken van accounts, voor het samenstellen van een productverlanglijst voor toekomstige bestellingen en voor het in real time volgen van verzendingen.
My Pages biedt gebruikers toegang tot al hun producttestrapporten en productiviteitskostenanalyses, en stelt hen ook in staat testrapporten in hun bedrijf te maken en te delen.

Via My Pages kunnen gebruikers overal in hun werkplaats profiteren van Seco’s populaire Threading Wizard-software en snel een CNC-code voor het snijden van allerlei soorten schroefdraden genereren. De code kan dan als een tekstbestand worden geëxporteerd of direct via Bluetooth naar een CNC worden verzonden.

My Pages is een dynamische tool die continu zal worden uitgebreid door de introductie van nieuwe functionaliteiten en portlets.


Een greep uit het aanbod  verspaningsgereedschappen van Seco .

 

Gerard ten Bulte

Recent Posts

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

13 uur ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

14 uur ago

EMO Hannover van zes naar vijf dagen

De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar…

14 uur ago

Dalende trend in loonafspraken zet door

In april 2024 kwamen nieuwe loonafspraken uit op gemiddeld 4,8 procent. Dit ligt in lijn met de dalende…

14 uur ago

‘Robotiseren gaat verder dan robots implementeren’

Robotiseren, digitaliseren en circulariteit zijn mensenwerk. Robotiseren gaat verder dan het implementeren van robots. Vooral…

19 uur ago

Aantal faillissementen loopt op

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt…

19 uur ago