SDV lanceert boek over thermisch verzinken

De informatie in het boekwerk is samengesteld door een werkgroep van branchedeskundigen van nationale organisaties, die samen de European General Galvanizers Association vormen. De werkgroep stond onder leiding van architect, milieuonderzoeker en hoogleraar milieu Tom Woolley.

Binnen de bouwsector speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden voor terugwinning en recycling van producten en materialen, de hoeveelheid energie die nodig was voor winning, productie en transport en de beschikbaarheid van bouwmateriaal. Thermisch verzinkt staal is een goed voorbeeld van een materiaal met gunstige technische, economische en milieutechnische eigenschappen.

Duurzaam bouwen

Deze eigenschappen worden behandeld in ‘Thermisch verzinken en duurzaam bouwen – handleiding voor architecten’. In het boek wordt allereerst ingegaan op thermisch verzinkt staal en het gebruik ervan voor duurzaam bouwen. Vervolgens passeren de milieuaspecten van thermisch verzinkt staal de revue. Hierbij wordt stil gestaan bij het energieverbruik, de emissiebeheersing, de regeneratie en recycling van behandelvloeistoffen, de recycling van reststoffen en de recycling en het hergebruik van verzinkt staal zelf.

Aan de orde komt verder zink als grondstof voor thermisch verzinken. Tenslotte wordt een uitgebreide toelichting gegeven op duurzaam bouwen, waarbij stil wordt gestaan bij milieueffecten, instrumenten voor het meten van milieuprestaties, life cycle assessment, milieuproductverklaringen en productcategorieregels voor het opstellen hiervan. Het boekwerk wordt afgesloten met een zestal case studies waarin onder meer de life cycle assessment voor uiteenlopende toepassingen nader wordt behandeld en uitgewerkt.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

23 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago