RobWelding en Prof-Lease introduceren robotlease

‘Zeker voor bedrijven die eigenlijk te druk zijn om nog met de hand te blijven lassen, maar nog geen of weinig lasrobotervaring hebben, is leasen een uitkomst’, licht RobWelding-directeur Karel van Vlastuin toe.

De leaseprijs verschilt per robotproject. RobWelding en Prof-Lease bieden maatwerkoplossingen per opdrachtgever. ‘Het is bijvoorbeeld mogelijk om een robot voor vijf jaar te leasen en dan terug te geven aan RobWelding. Ook is het mogelijk om tijdens de leaseperiode de gehuurde robot te vervangen voor een grotere of een nieuw model. Wij gebruiken deze tweedehands robot dan voor onze eigen lasproductie of eventueel verkopen wij hem door of verhuren de robot weer aan een andere partij’, aldus Van Vlastuin.

Behoud van liquiditeit

Leasen past volgens beide initiatiefnemers bij de huidige marktomstandigheden. ‘Veranderende financiële marktomstandigheden vereisen een aanpassing van financieringstrategie. Was het in het verleden niet al te lastig om leningen aan te trekken voor investeringen, vandaag is het aanzienlijk minder evident dat financiële instellingen leningen verstrekken. Ondernemingen richten zich daarom op het behouden van liquiditeit. Investeringen in bijvoorbeeld lasrobots vergen veel van de momenteel vaak schaarse liquiditeit. Maar elke ondernemer weet ook dat investeringen essentieel zijn voor de continuïteit en de slagkracht ten opzichte van de concurrentie. Door te leasen kunnen ondernemers deze posities behouden of zelfs versterken en dit met behoud van een sterke liquiditeit en een minimale afhankelijkheid van derden’, vertelt Leo Frijlink van Prof-Lease.

Betalingen en inkomsten gelijk

‘Door te leasen wordt de liquiditeit gespreid over de economische levensduur van de robot’, ziet Van Vlastuin. ‘Zo kunnen de betalingen aan RobWelding nagenoeg gelijklopen met de inkomende kasstromen die de robot genereert. Zo blijven de liquide middelen in de onderneming.’

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

23 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago