Actueel

Ook EuroMaintenanceNEXT doorgeschoven

De organisatie van EuroMaintenanceNEXT heeft gezamenlijk met haar stakeholders besloten de conventie te verplaatsen naar 14, 15 en 16 juni 2021. Maart lijkt gezien de coronacrisis en het verdere verloop hiervan te onzeker om een volwaardige en succesvolle editie te organiseren.

Foto: EuroMaintenanceNEXT

Een paar maanden extra zullen een groot verschil maken volgens de organisatie. Het internationale congres EuroMaintenance en de vakbeurs Maintenance NEXT, die samen onder de conventie vallen, stonden eigenlijk eerder dat jaar in maart gepland, te Rotterdam Ahoy.

Manager Exhibitions Pieter Bas Dujardin licht toe: ‘Als organisatie willen we een volwaardige beurs en een sterk congres, aangevuld met workshops en bedrijfsbezoeken, neerzetten. De kans van slagen is in juni groot, mede doordat in de zomer het aantal besmettingen lager zal zijn.’ Daarnaast zijn er hoopgevende signalen over vaccins en sneltesten. Alle overwegingen zijn eerst voorgelegd aan de sponsoren, exposanten en andere betrokkenen van het grote Europese evenement. Nagenoeg alle betrokkenen stemden in met de nieuwe data.

Ook met het perspectief op internationaal reizen is deze beslissing juist. Ellen den Broeder, Verenigingsmanager NVDO, die dit jaar EuroMaintenance organiseert, is verheugd door deze ingrijpende beslissing: ‘Om een succesvol en internationaal congres neer te zetten zoals EuroMaintenance, is het essentieel dat men weer kan reizen. Dat geldt niet alleen voor het congres, maar ook voor de workshops en bedrijfsbezoeken die we juist voor het Europese publiek organiseren. In ieder geval binnen Europa, maar liever ook daarbuiten. Nu we deze beslissing samen met alle betrokkenen tijdig hebben genomen, kunnen we allemaal op tijd schakelen en inplannen. Verantwoordelijkheid en veiligheid staan voorop, en we zijn blij dat we passende nieuwe data hebben gevonden.’

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

4 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

4 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

4 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

4 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

5 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

5 dagen ago