Actueel

OnRobot lanceert educatieplatform Learn OnRobot

OnRobot heeft een gratis online trainingsplatform gelanceerd dat cobotgebruikers stap voor stap begeleidt bij het ontwerpen en implementeren van cobotapplicaties met OnRobot-tools zoals grijpers, vision camera’s, processing kits en sensoren.

Foto: OnRobot

Het platform Learn OnRobot bestaat uit een uitgebreide bibliotheek met eenvoudige ‘How To’-video’s en 3D-simulaties in negen talen met gedetailleerde informatie over cobottoepassingen. De toepassingen die aan bod komen zijn onder andere palletiseren, pick & place en schuren. Het platform is openbaar op pc’s, smartphones en tablets, waardoor Learn OnRobot gemakkelijk te gebruiken is tijdens het implementatieproces op de werkvloer.

Learn OnRobot bestaat uit drie hoofdsecties;

  • Application biedt overzichten van verschillende collaboratieve applicaties, inclusief best practices en deep dives in de specifieke kenmerken van succesvolle implementaties.
  • Product biedt advies over de OnRobot-tools die het meest geschikt zijn voor de verschillende toepassingen, samen met integratietips en inzichten.
  • Robotintegratie laat zien hoe de applicatie met de robotarm kan worden geïntegreerd, met aparte tutorials voor elk ondersteund merk robotarm.

Eenvoud en gebruiksvriendelijkheid

Stefan Stubgaard, directeur van Application Research & Product Management bij OnRobot: ‘Learn OnRobot is ontworpen om te helpen bij het beantwoorden van integratievragen en het overwinnen van implementatie-uitdagingen. Het nieuwe platform staat in het teken van eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Met Learn OnRobot als gids kunnen integrators en eindgebruikers van elk niveau het beste halen uit hun implementatie van collaboratieve automatisering.’

OnRobot maakt gereedschappen voor collaboratieve toepassingen, van verpakken, kwaliteitscontrole en materiaalverwerking tot machinebesturing, assemblage en oppervlakteafwerking. Het productassortiment van OnRobot omvat volledig elektrische gereedschappen die geen pneumatiek vereisen, zoals vacuümgrijpers, magnetische grijpers, de bekroonde Gecko-grijptechnologie, kracht-/koppelsensoren, een 2,5D vision-systeem, schroevendraaier-, schuurkits en gereedschapswisselaars. In Nederland zijn de tools van OnRobot te verkrijgen bij WiredWorkers uit Doetinchem.

Learn OnRobot is wereldwijd gratis beschikbaar via de website van OnRobot.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

16 uur ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

19 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

19 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

23 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

23 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago