Actueel

Olivier van Duijn wordt CCO bij TBAuctions

TBAuctions, het moederbedrijf van diverse online veilingplatformen in Europa heeft voormalig eBay-CEO Olivier van Duijn aangesteld als CCO. TBAuctions is in Nederland bekend van BVA Auctions (B2C) en Troostwijk Auctions (B2B), maar omvat binnen de groep ook in België, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen ‘local heroes’ op het gebied van online veilingen.

Van Duijn zorgde er binnen Marktplaats (onderdeel van eBay) voor, dat er opnieuw groei met dubbele cijfers werd gerealiseerd. De nieuwe CCO brengt ruim 20 jaar online ervaring mee, naast Marktplaats bij onder andere Funda en Elsevier, die hij in gaat zetten om de zeer ambitieuze groeidoelstellingen van TBAuctions in Europa te ondersteunen.

Bij zijn aanstelling als CEO van Ebay in de Benelux in 2010 kreeg hij de opdracht om weer voor dubbele groeicijfers te zorgen bij de belangrijkste platforms in Nederland en België. Marktplaats.nl, 2dehands.be en 2ememain.be zijn daarvan de meest bekende merken. Van Duijn  kreeg dat voor elkaar door een complete transformatie van de platforms te initiëren die alle aspecten van de bedrijfsprocessen, digitalisering en cultuur omvatte. Als lid van het wereldwijde management team werkt hij aan de uitbouw van platforms in Europa en daarbuiten. De afgelopen 3,5 jaar was hij als CEO de drijvende kracht achter de groei en de verkregen Europese vergunningen van LiteBit.

Verdere groei

Herberth Samsom, CEO van TBAuctions is uiterst content met  de ervaring en successen die Van Duijn heeft geboekt op het gebied van het digitaliseren en uitbouwen van tweezijdige platforms. ‘TBA staat voor grote uitdagingen. Na de succesvolle wisseling van aandeelhouders begin 2021 heeft TBA een groot aantal veilingbedrijven geacquireerd. Vavato in België, BMA in het Verenigd Koninkrijk, Auksjonen en Bjaroy in Noorwegen en Klaravik en PS Auctions in Zweden. Nu al deze merken tot dezelfde familie behoren is verdere groei een belangrijke doelstelling.’

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago