Actueel

Okuma Europe houdt Open House 2022 op hoofdkantoor in Krefeld

Hoe kan automatisering helpen energie en kosten te besparen? Welke innovaties bieden Okuma machines die het mogelijk maken om snel allerlei onderdelen met hoge precisie te produceren en tegelijkertijd middelen te besparen? Welke bijdrage leveren Okuma-technologieën aan het koolstofvrij maken van de productie? Okuma Europe geeft van 25 tot 27 oktober antwoord op deze vragen tijdens Open House 2022 in Krefeld. De inschrijving is nu geopend.

Van 25 tot 27 oktober staat automatisering centraal in het Europese hoofdkantoor van Okuma. Gasten kunnen deelnemen aan een rondleiding: Om 11.00 uur en 15.00 uur beginnen Duitstalige rondleidingen door het magazijn, het engineeringscentrum en de showroom. De Engelstalige rondleiding begint om 13.00 uur.

Bezoekers krijgen tijdens het open huis een overzicht van verschillende automatiseringsoplossingen en de voordelen voor hun productie. De GENOS M460V-5AX zal de flexibele automatisering van vijfassige machines illustreren. Het universele vijfassige bewerkingscentrum wordt tentoongesteld met BMO Iridium 25 Frontloader Hybrid robotautomatisering. Hiermee is het mogelijk om zowel losse onderdelen als productpallets flexibel in de bewerkingsmachine te plaatsen en met de hoogste precisie te bewerken.

Automatiseren

Een ander automatiseringshoogtepunt is het horizontale MB-4000H bewerkingscentrum dat is uitgerust met een uiterst compacte Fastems Flexible Pallet Tower FPT-500 met tot vier opslagniveaus. Bezoekers kunnen de mogelijkheden ontdekken van de LB3000 EX II C MY 500 ARMROID voor het automatiseren van draaibanken. De robot is volledig geïntegreerd in de werkruimte van de machine en maakt automatisch laden en lossen, automatische reiniging van de werkruimte en trillingsonderdrukking mogelijk.

Kleine ruimtes

Een compacte bewerkingscel, bestaande uit twee LB2000EX II L W 500 draaibanken gecombineerd met een Halter Premium 25 robot demonstreert hoe robotautomatisering kan worden gerealiseerd in de kleinste ruimtes. Het portfolio wordt afgerond met de modulaire Promro Vario RD 88 robotautomatisering op een MULTUS U4000 multi-tasking machine. Hiermee kunnen afzonderlijke onderdelen worden geautomatiseerd en kunnen complete opspantorens automatisch worden geladen en ontladen.

Energiebesparing

Decarbonisatie en energiebesparing ten behoeve van het milieu is momenteel een bijzondere zorg voor bedrijven. Okuma is al jaren geleden begonnen met de introductie van groene technologieën en blijft deze verder ontwikkelen. Op de Open House 2022 komen bezoekers meer te weten over hoe het energieverbruik tijdens de werking van de machine kan worden verminderd door gebruik te maken van het thermovriendelijke concept of de ECO Suite Plus. Ze komen te weten hoe ze met Okuma de bewerkingstijd aanzienlijk kunnen verkorten en zo aanzienlijk energie kunnen besparen. Daarnaast speelt ook het proactief uitschakelen van niet benodigde installaties en apparatuur met Okuma-technologieën een rol.

Geïnteresseerden kunnen via openhouse2022.okuma.eu meer informatie vinden over de Open House 2022. 

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

9 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

10 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

10 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

12 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

1 dag ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

1 dag ago