Meer overheden verlangen FSC-certificering van aannemers

Het afgelopen halfjaar gingen de Zuid-Hollandse gemeenten Gouda, Bergambacht, Zevenhuizen-Moerkapelle en Schiedam en de Friese gemeenten Heerenveen, Leeuwarden en Wymbritseradiel het Hoogheemraadschap voor. De gemeente Rotterdam zal in juli een FSC-convenant ondertekenen. Steeds meer gemeenten zien het belang in van het gebruik van FSC-gecertificeerd hout en papier.

Wanneer een bedrijf of gemeente convenantpartner wordt, worden er duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van FSC-gecertificeerd hout en papier. Deze afspraken worden in het convenant vastgelegd. Door middel van een jaarlijkse rapportage en voortgangsgesprekken wordt er voor gezorgd dat het convenant zowel door de partner als door FSC goed uitgevoerd wordt.

FSC-gecertificeerde aannemers

Steeds vaker spreken convenantpartners af om werken uitsluitend aan  FSC-gecertificeerde aannemers te gunnen. Na Boskoop volgden Gouda, de eerder genoemde Friese gemeenten, Wetterskip Fryslan en Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden.

Chain of Custody

In het verleden heeft toepassing van dit selectiecriterium tot enige commotie geleid, totdat de rechtbank van Den-Haag bepaalde dat een overheid mag eisen dat een aannemer over een FSC-certificaat beschikt. Met het zogenaamde Chain of Custody certificaat heeft de opdrachtgever zekerheid dat het gebruikte hout aantoonbaar uit goed beheerde bossen afkomstig is.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

16 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

19 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

23 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

23 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago