Machinefabrikant Darley lanceert nieuwe EHP-TL afkantpers

Wie in de geschiedenis van Darley duikt, ziet dat het bedrijf zich niet laat afschrikken door een crisis. Immers, het bedrijf is gestart in 1934, toen grondlegger Max Darley in Heer een machinefabriek begon voor lasstraten en walsen voor de Staatsmijnen. Nu is Darley wereldwijd actief met zijn machines voor de plaatverwerking, waarbij vooral de kantbanken een dominante plaats innemen.

De afgelopen maanden hebben de engineers de nieuwe generatie EHP-TL (Top Line) afkantpersen ontwikkeld. ‘Door deze op enkele punten anders te bouwen, kunnen we snellere, bredere, zuinigere en gebruikersvriendelijkere machines leveren’, zegt Roel Zanders, werkzaam bij de marketing en sales afdeling van het bedrijf. ‘De nieuwe EHP-TL biedt nog meer innovatieve voordelen op technisch gebied ten opzichte van het huidige model.’ Dit komt met name doordat Darley voor een ander aandrijfconcept kiest bij de EHP-TL afkantpersen.

Onthulling

Momenteel wordt de eerste kantbank van de nieuwe generatie opgebouwd en volgen de eerste praktijktesten. De echte details over de vernieuwing wil de fabrikant nog niet prijs geven. ‘Die houden we nog even voor ons tot de spectaculaire onthulling tijdens onze jubileumviering‘, zegt Zanders lachend. Dat is op 16 en 17 oktober, als de fabrikant twee dagen de deuren opent voor klanten en relaties. Tijdens het Open Huis wordt de nieuwe generatie EHP-TL afkantpersen gelanceerd.


Daarnaast laat men dan een nieuwe combinatie van robot met een kantbank zien, een oplossing waar een groeiende vraag naar bestaat. In totaal zullen er tijdens het open huis zeven machines werkend worden getoond. Op 16 oktober opent Darley haar deuren van 10.00 tot 17.00 uur en op 17 oktober van 10.00 tot 20.00 uur.

Franc Coenen

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago