Kemet seminar op TIV 2009: kennismaken met precisie polijsten en reinigen

Naast twee voordrachten met praktijkvoorbeelden, is er een informatiemarkt met doorlopende demonstraties. Kemet stelt de bezoekers in de gelegenheid om vragen en wensen, toegespitst op het eigen bewerking- of productieproces, voor te leggen aan de aanwezige specialisten. Tegelijkertijd kan de bezoeker op een ongedwongen manier ervaringen delen met andere bedrijven.

Veel info in weinig tijd

Naast het beter kennismaken met de Kemet vertegenwoordiger voor Noord Nederland, biedt Kemet met dit seminar de mogelijkheid om op deze dag informatie te vergaren over precisie polijsten en reinigen maar ook de TIV beurs te bezoeken. Is de bezoeker op zoek naar een oplossing voor zijn probleem of heeft hij al een bepaalde bewerking in gedachten, dan is snel te bepalen of die in het bewerking- of productieproces past. Vragen zijn direct aan verschillende specialisten te stellen. Mocht uit een voordracht blijken, dat een andere techniek toch beter of efficiënter is, dan zijn de mogelijkheden ter plaatse bespreekbaar.

De eerste voordracht gaat over het ‘Polijsten van (spuitgiet)matrijzen’. Waarmee moet rekening worden gehouden als er wordt gepolijst? Er wordt ingegaan op de oppervlakteruwheden: wat is nodig voor een bepaalde afwerkingsgraad? en welke primaire factoren beïnvloeden de polijstbewerking?

– Waar zitten de echte kosten? Hoe kunnen we goedkoper polijsten?

De tweede presentatie behandeld de ‘Laatste stand van zaken in het ultrasoon reinigen van spuitgiet- en extrusiematrijzen’. Het op water gebaseerde ultrasone reinigingsproces staat garant voor een hoog reinigings-niveau, waarbij het oppervlak en de structuur van te reinigen onderdelen onaangetast blijven. De hoogfrequentie geluidstrillingen garanderen een krachtige verwijdering van vet, vuil en andere verontreinigingen, ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Het principe ‘ultrasoon’ komt nader aan bod, als ook de vraag: Waar en wanneer toepassen?

Gratis: wel aanmelden

Dit gratis seminar vindt plaats op 2 september 2009 in Evenementenhal Hardenberg. Aanvang is om 10.15 uur en eindigt om 14.00 uur. Aansluitend kan de TIV, Technische Industriële Vakbeurs, die op dezelfde locatie plaatsvindt, worden bezocht.

Kemet Europe in Bergen op Zoom is onderdeel van de Kemet Groep, die wereldwijd bekend staat op het vlak van precisie finishing. Het gaat hier bij om hoogwaardige technische bewerkingen die veelal met diamantpasta en diamantgereedschappen worden uitgevoerd. De groep omvat een productiebedrijf in Engeland met afzonderlijke dochterondernemingen in de Benelux, Australië, Singapore, Maleisië en Japan.

Inschrijven voor dit seminar per mail naar info@kemet-europe.com of per fax naar 0164-243603.

Meer informatie:  

Uitnodiging.seminar.2009.
De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago