Hannover Messe bestand tegen recessie

Nederland is vanaf maandag vertegenwoordigd met ongeveer 209 bedrijven op de Hannover Messe. Ook de Nevat staat er met een collectief , dit jaar al weer voor de dertigste keer. Partnerland is Korea dat met 400 bedrijven flink vertegenwoordigd is in Hannover. Om die reden opent de Koreaanse minister-president Han Seung-Soo samen met de Duitsepresident Horst Köhler, dat gebeurt aan de vooravond van de werkelijke start van deze wereldbeurs. De Koreaanse bedrijven zullen zich laten zien op alle 13 deelvakbeurzen die er dit jaar worden georganiseerd.

Deelbeurzen op Hannover Messe

Net als vorig jaar bestaat de Hannover Messe uit 13 deelbeurzen: Interkama+, Factory Automation, Industrial Building Automation, Digital Factory, Subcontracting, Energy, Power Plant Technology, MicroTechnology en Research & Technology. Daarbij komen dit jaar de drie vakbeurzen Motion, Drive & Automation, SurfaceTechnology en ComVac, die elke twee jaar plaatsvinden. Ook de nieuwe beurs voor windenergie ‘Wind’ zal voortaan elke twee jaar een onderdeel van de industriebeurs.

De windenergiebranche heeft de nieuwe beurs met grote instemming ontvangen. De eerste beurs voor windenergie zal er sterk van profiteren dat de toeleveranciers op het gebied van de aandrijftechniek, die een beslissende rol spelen voor de concurrentie, met hun experts in de onmiddellijke nabijheid staan. In hal 27 profiteren alle aanwezigen van de synergie die optreedt tussen de vakbeurzen Energy, Wind, Power Plant Technology en Motion, Drive & Automation.


De Hannover Messe vindt plaats van 20 t/m 24 april a.s. en is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Dit jaar telt de beurs zo’n 6.150 exposanten en worden meer dan 200.000 vakbezoekers uit de gehele wereld verwacht.

De redactie

Recent Posts

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

11 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

14 uur ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

18 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

18 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

2 dagen ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

2 dagen ago