Actueel

Handelsmissie automotive-industrie in de Verenigde Staten

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert een handelsmissie naar de automotive-industrie van Detroit, Michigan in de Verenigde Staten. Bent u actief in de automotive-industrie? Wilt u weten wat uw marktkansen zijn in de Verenigde Staten op het gebied van schone en slimme voertuigen? Of bent u op zoek naar nieuwe zakenpartners? Ga dan mee met de handelsmissie ‘Automotive-industrie in de VS’ naar Detroit, Michigan, van 8 tot en met 12 mei 2022.

De staat Michigan is hét centrum van de automotive-industrie in de Verenigde Staten. De lange historie van de auto-industrie in Michigan zorgt voor een stabiele basis voor veel bedrijven en kennisinstellingen. Op dit moment vindt er een omslag plaats van de traditionele auto naar een nieuwe generatie voertuigen. Grote automerken hebben hun hoofdkantoor gevestigd in deze regio en investeren in deze omschakeling. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in deze sector.

Focus

Deze handelsmissie richt zich op nieuwe technologieën in de automotive-industrie. De hoofdthema’s van de missie zijn slimme voertuigen, zowel coöperatief als autonoom (excl. infotainment en Mobility-as-a-Service) en schone voertuigen, met name gericht op aandrijftechnologie (zoals batterijen en slimme laadtechnologie) en lichtgewicht materialen.

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven (mkb, start-ups/scale-ups en corporates) die actief zijn in de automotive-industrie en voor kennisinstellingen die werken aan – of betrokken zijn bij – de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën voor de automotive-industrie. Er kunnen maximaal 20 deelnemers van 16 verschillende bedrijven mee met deze missie. Per bedrijf kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Afhankelijk van eventuele (lokale) COVID-restricties kan het maximum aantal deelnemers wijzigen.

Netwerkbijeenkomsten

Tijdens deze missie worden diverse bedrijven, kennisinstellingen en testcentra bezocht. Deelnemers kunnen meedoen aan rondetafelgesprekken en netwerkbijeenkomsten, zoals een receptie of handelsdiner. U krijgt ook tijd om eigen afspraken te maken. De komende periode zullen de organisatoren nader invulling geven aan het programma. Hierbij houden ze rekening met specifieke wensen van de deelnemers.

De uiterste aanmelddatum is 14 maart 2022. Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen en collectief lokaal vervoer. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken met support van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en in samenwerking met het Nederlands consulaat-generaal in Chicago, het Innovatie Attaché Washington en Brainport Development. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met RAI Automotive Industry NL, de Michigan Economic Development Corporation (MEDC) en de Detroit Regional Partnership.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

23 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

24 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago