Categories: Actueel

Grote uitverkoop Tata Steel na slecht ontvangen reorganisatieplan

Dat meldt De Telegraaf. Het Europese hoofdkantoor van Tata Steel zou onderzoeken of er interesse is vanuit de markt voor meerdere bedrijfsonderdelen in zowel de staal- en metaalbewerking als de distributie. Dit besluit zou te maken hebben met een slecht ontvangen reorganisatieplan .

Volgens bronnen van De Telegraaf zouden er teasers en informatie-memoranda rond gaan voor onder andere Hille Müller (DE), Layde (ES), Unitol (FR), Naantali (FI), Tata Steel Tubes (NL), Appollo Metals (VS) en Thomas Steel (VS). Al deze bedrijven zijn actief in het bewerken en distributeren van staal. Het gaat om de divisies tubes, distributie, building systems en beplating. Mogelijk staat ook het Nederlandse SAB Profiel, waar gevel- en dakplanten worden geproduceerd, in de etalage.

Dat de bedrijven nu in de etalage staan zou volgens De Telegraaf achter de rug van de Nederlandse directie en medewerkers gebeuren. Echter, bijna alle bedrijfsonderdelen vallen historisch onder het Nederlandse hoofdkantoor in IJmuiden, voor de verkoop moet het Nederlandse bestuur daarom instemmen. Ook heeft de ondernemingsraad adviesrecht, na vermoedens van verkoop stapte de or van Tubes in Oosterhout vorige week al naar de rechter. De Nederlandse directie zegt aan De Telegraaf bezorgd te zijn en geeft aan geen verkoopplannen onder ogen te hebben gekregen.

Ontstemd

CNV Vakmensen is ontstemd over het nieuws, geeft bestuurder Peter Böeseken aan. De vakbond geeft aan niets gehoord te hebben hierover van de directie van Tata Steel Eruope, behalve de voorgenomen verkoop van Tubes bv.

‘In het nieuws circuleren nu allerlei namen van productielocaties die ronduit winstgevend zijn en werk bieden aan heel veel werknemers. Samen met centrale en Europese ondernemingsraden van Tata Steel gaan we dit diepgravend onderzoeken. Samenwerking tussen vakbonden en ondernemingsraden in het belang van de werknemers is daarbij het uitgangspunt’, aldus Böeseken.

De redactie

Recent Posts

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

14 uur ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

14 uur ago

EMO Hannover van zes naar vijf dagen

De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar…

14 uur ago

Dalende trend in loonafspraken zet door

In april 2024 kwamen nieuwe loonafspraken uit op gemiddeld 4,8 procent. Dit ligt in lijn met de dalende…

15 uur ago

‘Robotiseren gaat verder dan robots implementeren’

Robotiseren, digitaliseren en circulariteit zijn mensenwerk. Robotiseren gaat verder dan het implementeren van robots. Vooral…

19 uur ago

Aantal faillissementen loopt op

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt…

20 uur ago