zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

3000 banen weg bij Tata Steel Europe, waarvan mogelijk de helft in Nederland


Londen (UK), 19 november 2019
Het is al langer bekend dat Tata Steel moet gaan bezuinigen. Ongeveer een maand geleden lekte een interne memo uit, waaruit bleek dat er 170 miljoen euro moest worden bespaard op de personeelskosten. Nu heeft Tata Steel Europe zelf bekend gemaakt dat er drieduizend banen gaan verdwijnen.

Tata Steel Europe
heeft op maandagavond haar transformatieprogramma voor Europa naar buiten gebracht. Het programma moet het bedrijf op de rit houden met de huidige slechte marktomstandigheden. Daarnaast moet het de basis leggen voor de investeringen die nodig zijn om de innovatie te versnellen en het bedrijf op weg te helpen naar een koolstofneutrale staalproductie, aldus Tata Steel.

Het transformatieprogramma richt zich op vier punten:
  • Verhoging van de staalverkoop met een hogere waarde door een betere productmix en klantgerichtheid.
  • Efficiëntie door optimalisatie van de productieprocessen, ondersteund door de toepassing van big data en geavanceerde analyses.
  • Vermindering van de inkoopkosten door slimmere inkoop en versterking van de samenwerking met bedrijven binnen de Tata Steel-groep.
  • Verlaging van de personeelskosten, waarbij rond de 3000 banen verdwijnen.
 
Tata Steel geeft aan dat twee derde van de banen zal gaan om kantoorfuncties. Er wordt nog niet aangegeven hoeveel banen er per locatie zullen verdwijnen, dat zou het bedrijf eerst met de eigen ondernemingsraad willen bespreken. Diverse media berichtten echter dat het zou gaan om zo'n 1500 banen in Nederland. 

Reactie FNV

Vakbond FNV reageert teleurgesteld op de onduidelijkheid in de bezuinigingsplannen van Tata Steel.  FNV-bestuurder Aad in 't Veld: ‘Wij hadden verwacht dat na vandaag duidelijk zou zijn hoe Tata de bezuinigen wil doorvoeren. Maar eigenlijk hebben we alleen gehoord dat het plan 1 april klaar moet zijn. Tot die tijd zitten de medewerkers dus nog in onzekerheid.'

De vakbond wil dat Tata haast maakt met het maken van de plannen. Eind van deze maand wordt de hele Europese ondernemingsraad geïnformeerd. In 't Veld: ‘Wij gaan niet afwachten. De werknemers willen weten waar ze aan toe zijn. Wij accepteren geen gedwongen ontslagen. We zullen knokken voor het behoud van banen.'
3000 banen weg bij Tata Steel Europe, waarvan mogelijk de helft in Nederland'
Werknemers van de firma Oranjedak uit Amsterdam aangelijnd aan het werk op een dak bij Corus, Hoogovens Tata Steel. (Foto: Ries van Wendel de Joode)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts