Actueel

GrindingHub in Stuttgart trekt bijna 10.000 bezoekers

GrindingHub, de fonkelnieuwe vakbeurs voor slijptechniek heeft vorige week bijna 10.000 bezoekers getrokken, waaronder Nederlanders. De beursorganisatie spreekt van een succesvolle eerste editie van het evenement waar ook Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd waren. 

GrindingHub vond vorige week voor het eerst plaatst in Stuttgart

De organisatie van GrindingHub kijkt tevreden terug op de beurs voor slijptechniek, die van 17 tot en met 20 mei plaatvond in Stuttgart. 370 exposanten toonden de nieuwste producenten en oplossingen voor alles wat met slijptechniek te maken heeft, van klassieke slijpmachines tot volautomatische slijpprocessen.

Het was de eerste keer dat de beurs voor slijptechniek plaatsvond. Het betreft een initiatief van VDW, de belangenbehartiger van de Duitse machinebouwers, Messe Stuttgart en Swissmen, de vereniging voor de Zwitserse mechanische en elektrotechnische industrie en aanverwante technologiegeoriënteerde sectoren. ‘De industrie is sterk groeiende en heeft behoefte aan een internationale etalage waar expertise en technische innovaties getoond kunnen worden’, klonk het voorafgaand aan het evenement.

Groeiende markt van slijptechnologie

De founding fathers wijzen naar de groeicijfers van slijptechnologie. Slijpen neemt een belangrijke plaatst in binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland. In 2020 produceerde de sector slijpmachines ter waarde van 870 miljoen euro. Bijna 80 procent werd geëxporteerd, waarvan ongeveer de helft naar Europa. De grootste afzetmarkten voor Duitsland zijn China, de VS en Frankrijk. Duitsland, Japan en Zwitserland voeren de lijst aan van topproducenten ter wereld. De sector slijptechniek produceerde in 2019 voor 4,9 miljard euro aan machines.

Tweejaarlijkse beurs

Na afloop van GrindingHub keek de tevreden organisatie alvast vooruit naar de volgende editie, van 14 tot 17 mei 2024 in Stuttgart. ‘GrindingHub is een blijvertje’, vertelde VDW-CEO Wilfried Schäfer. ‘Wij willen de beurs verder verbeteren en het nog nuttiger maken voor de bezoekers om zo naam op te bouwen als de mondiale beurs voor de slijptechniek.’

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

21 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

22 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

22 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

24 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago