Categories: Actueel

Genomineerden ION Borghardt Award 2018 bekend

Deze award wordt geïnitieerd door de Stichting Borghardt Fonds. De genomineerden zullen op een expositie tijdens Surface Campus tentoongesteld worden.

 

De genomineerden: AD Chemicals en Hollandia ontwikkelden gezamenlijk een vernieuwd productieproces waarbij PreCoat wordt toegevoegd aan het bestaande proces. Hierdoor optimaliseert zowel het voorafgaande productieproces (afname slijpactiviteiten) als het conserveringsproces (langere ‘overstandtijd’ tussen stralen en conserveren maakt kwalitatief hoogwaardigere conservering mogelijk). PreCoat is een belangrijke sleutel in de zoektocht naar kwalitatieve chroom-6-vrije conserveringen. BYK Gardner is genomineerd voor zijn inzending Touch the color met spectro2guide, die nieuwe perspectieven opent, niet alleen voor monitoring van de kleurkwaliteit maar ook om het op lange termijn te garanderen. HaTwee ontwikkelde voor Molcon Interwheels een nieuwe duurzame eenlaags polyester poedercoating Agripol met corrosiebescherming. Agripol haalt 1.000 uur zoutneveltest op gestraald staal zonder conversielaag met minder dan 2 mm onderroest.

 

Kluthe Benelux werd genomineerd voor zijn lage-temperatuur zinkfosfateren Decorrdal LT-serie. Decorrdal LT-serie bespaart op energie- en chemieverbruik tot wel 30 procent. Mavom Chemie introduceert in samenwerking met zijn partner CE-Mate in Q1-2019 de eerste versie van het Mavom-mate platform. Mavom wil hiermee mogelijk maken om op locatie in het voorbehandelingsbad, gehaltes chroom, zink, ijzer, aluminium en zirkonium, snel, nauwkeurig en betrouwbaar te bepalen. Het uitvoeren van de test is nadrukkelijk gebruikersvriendelijk.  

 

www.vereniging-ion.nl/week-van-de-oppervlakte-technologie-2018  

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago