Column: We krijgen weer kleur op de wangen

 

Maar waar krijgen we weer kleur van op de wangen, zult u zich afvragen. Nu, door enkele berichten vanuit de wereld van machinebouwers en leveranciers.

De eerste maanden van 2013 waren niet echt goed, maar er komt weer beweging in de markt. Gezien de omstandigheden, gaat het de goede kant op met de orderportefeuilles van diverse machinebouwers en leveranciers.

En dat is maar goed ook, want de tering naar de nering zetten, dat lukt best wel een behoorlijke periode, maar het houdt natuurlijk een keer op. De flexibele schil – indien aanwezig binnen een onderneming – is op een bepaald moment niet flexibel meer. En dan moeten er vaak meer drastische maatregelen worden genomen. Dus nu in elk geval een goed bericht uit de machinemarkt.

Een ander goed bericht is natuurlijk de doorstart van Gibas Numeriek. Dit konden we vorige week vrijdag als eerste meedelen. Tjonge, dit leefde – en leeft nog steeds – enorm in de markt. Dat kunnen we constateren omdat de redactie van Vraag en Aanbod lezers en betrokkenen bij onze uitgave de gelegenheid geven om te reageren op geplaatste berichten. En dit bericht leverde in korte tijd enkele tientallen reacties op.

En zoals zo vaak bij dergelijke onderwerpen worden er altijd vele negatieve en positieve reacties geplaatst. Deze reacties zijn vaak gebaseerd op persoonlijke bevindingen en hebben soms veel emotie in zich. Deze reacties vallen niet onder onze journalistieke code omdat deze uitingen los staan van de redactie en van ons redactiestatuut. Dit wil niet zeggen dat we alles laten plaatsen. We ‘bewaken’ deze reacties natuurlijk wel. Mocht het de spuigaten uitlopen, worden desbetreffende opmerkingen verwijderd. Aan de andere kant moet je daar wel voorzichtig mee omgaan, het geeft immers aan hoe bepaalde items leven in de markt, er wordt veel over gesproken en veel mensen zijn er mee bezig.

We dragen de maakindustrie in Nederland in elk geval een warm hart toe, maar dat weet u, als trouwe lezers, natuurlijk al lang.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

3 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

3 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

3 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago