Column: Met zijn allen op naar 2013

Met de Techni-Show en ESEF in maart is de Nederlandse maakindustrie weer even op de internationale maakkaart gezet. Veel bedrijven hebben goede zaken gedaan.

Maar ook van veel andere evenementen hebben we voor u verslag gedaan. In de vorm van een vooruitblik en nabeschouwing op diverse maakbeurzen. Informatie waarmee u als ondernemer uit de voeten kunt. En daar zijn we natuurlijk ook voor. Ter lering en vermaak, maar zeker ook om suggesties op te doen hoe de bedrijfsvoering te verbeteren en te optimaliseren.

Dit komt altijd goed naar voren tijdens de rondetafeldiscussies met de dames en heren ondernemers die we in samenwerking met PKM wederom hebben gehouden. Je ziet tijdens deze discussies dat ondernemers elkaar proberen te stimuleren en te ondersteunen. Ook zie je dat ze – in bepaalde gevallen – tot een samenwerking komen. En dat is een uitermate positieve ontwikkeling.

Ook volgend jaar zullen we samen met PKM dergelijke bijeenkomsten organiseren. Het wordt overigens een bijzonder jaar voor de met Marshall hulp gestarte adviesdienst voor de metaal- en technische bedrijven. De organisatie bestaat in 2013 60 jaar. En aan deze mijlpaal zal PKM de nodige aandacht besteden.

De krant Vraag en Aanbod; in totaal hebben we in 2012 830 pagina’s gemaakt. En, dit is toch wel een pluspunt voor onze uitgave, we verschijnen elke week. Uiteraard informeren we onze doelgroepen ook via onze nieuwsbrieven en de internetsite www.vraagenaanbod.nl. Dit gaat ook in 2013 gestaag door. Wekelijks nieuws en vooral achtergronden en de verdieping. Immers, het ‘snelle’ maaknieuws kunt u dagelijks vinden op onze nieuwssite en via onze nieuwsbrieven.

Nieuw in 2013 is de uitgave Vraag & Aanbod België. Met zestien uitgaven, inclusief diverse specials, gaan we de Belgische maakindustrie informeren. We zien in de maakmarkt dat veel bedrijven zaken doen met België. Anderzijds zijn ook veel Belgische ondernemingen actief in ons land.

Een goede jaarwisseling!

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: mailto:r.elling@mybusinessmedia.nl

Twitter: @VenA_Rolf

Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago