Actueel

Circular Industries gaat fabrieken bouwen die metalen terugwinnen uit e-waste

Circular Industries gaat Urban Mining-fabrieken bouwen die metalen en edele metalen terugwinnen uit afgedankte printplaten. Het Amsterdamse bedrijf, dat in 2017 werd opgericht, heeft de achterliggende productietechnologie zelf ontwikkeld en krijgt financiering van ING voor de bouw van de fabrieken

De Urban Mining-fabrieken van Cirular Industries zijn ontworpen om metalen en edele metalen terug te winnen uit afgedankte printplaten. De gepatenteerde technologie biedt volgens het bedrijf een ‘flexibele terugwinningsmethode met aanzienlijke ecologische en economische voordelen ten opzichte van de bestaande industriële methoden.’ Circular Industries zal de voorwaarden voor leveranciers van elektronisch afval verbeteren en wil daarmee de inzamelingspercentages verhogen.

ING als financiële partner

Het bedrijf heeft ING te weten overtuigen van de technologie. ‘ING is verheugd Circular Industries te kunnen ondersteunen bij dit innovatieve project. Het sluit volledig aan bij onze duurzaamheidsambities, door bij te dragen aan de circulaire economie en tevens kritische grondstoffen te produceren voor de energietransitie. We kijken in de komende maanden uit naar de verdere samenwerking met Circular Industries om dit spannende project te realiseren’, laat Peter Kindt, hoofd Metals, Mining and Fertilizers EMEA voor ING, weten.

Urban Mining-fabriek van de toekomst

Mogelijk internationale uitrol

De bank is benoemd Sole Coordinator en Mandated Lead Arranger van de senior schuldfaciliteiten voor Circular Industries. Als Sole Coordinator zal de bank deze structuur, samen met Circular Industries en een panel van adviseurs, nader uitwerken. Het resultaat zal dienen als blauwdruk voor de internationale uitrol van meerdere soortgelijke fabrieken.

De schuldfaciliteiten zullen worden gestructureerd als een projectfinancieringspakket voor het eerste project van Circular Industries en zullen ongeveer tweederde van de financieringsbehoefte van het project dekken. Het project zal in Nederland worden gevestigd.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

22 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

23 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

23 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago