Alusta lanceert online herberekeningsprogramma voor EPC

Tegelijkertijd is het systeem bijzonder compleet, doordat diverse nieuwe technologieën in de berekening zijn geïntegreerd. De herberekening is in eerste opzet bedoeld om een exacte EPC te kunnen berekenen in combinatie met de verschillende ventilatiesystemen van Alusta.

TNO

TNO stond aan de basis van het herberekeningsprogramma op de website van Alusta en daardoor biedt deze nieuwe tool een grote mate van nauwkeurigheid. Dit betekent onder meer dat alle maatregelen in dit programma met geverifieerde gelijkwaardigheidsverklaringen werken.

Wamtepompboiler

‘Het meenemen van de hulpenergie van de cv-ketel en een douche-wtw is ook in andere herberekeningsprogramma’s mogelijk. Maar ons pakket is, voor zover bekend, het enige waarin de warmtepompboiler op een correcte manier in de EPC wordt berekend’, vertelt algemeen directeur van Alusta, André Meester.

Volgens Meester is het voor het eerst dat een voorziening voor zonwering direct in de EPC-berekening kan worden meegenomen. ‘Daarvoor hebben we onze Vent-O-Sun voorziening in het programma opgenomen. Iemand die de EPC-waarde moet berekenen en meteen wil weten wat zonwering voor effect heeft op het beperken van de koellast, kan eenvoudig de Vent-O-Sun als maatregel aanvinken.’

PascallePlus

Zo volgt uit de berekening bijvoorbeeld dat een twee-onder-een-kap woning met het ventilatiesysteem PascallePlus met een warmtepompboiler, in combinatie met een hr-ketel en een douche-wtw, een EPC oplevert van iets minder dan 0,6.

Digiservice

‘Wij denken hiermee diverse partijen in de bouwwereld een handig instrument te bieden, waarmee zij snel en eenvoudig een nauwkeurige berekening kunnen maken.’ Het programma is te bekijken en te gebruiken onder het kopje Digiservice op www.alusta.com.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

3 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

3 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

3 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

4 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

4 dagen ago