Categories: Actueel

Welke oude bekende mag de Metaalunie Awards uitdelen?

Juryvoorzitter is Michaël van Straalen, voorzitter MKB-Nederland en oud-voorzitter van Koninklijke Metaalunie. Van Straalen was tussen 2007 en 2014 onder meer voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Metaalunie. In 2007 werd hij vicevoorzitter, in 2013 voorzitter van MKB-Nederland.’

Rolf Elling is hoofdredacteur van Vraag&Aanbod, het online en offline platform voor ondernemers en werknemers in de Nederlandse maakindustrie. Met een website, social media en een wekelijkse krant wil Vraag & Aanbod ondernemers en werknemers informeren en verbinden. Elling is voor de vierde keer jurylid van de Metaalunie Award.

Het derde jurylid, Mark Helder, is ook al bekend met de Award. Sterker nog: hij won het dit jaar met zijn bedrijf HGG International bv en weet dan ook alles over de enorme positieve uitstraling die het meedoen heeft. ‘Winnen levert meer op dan alleen de Award. De exposure is enorm, zelfs tot op de dag van vandaag’, zegt Helder. Het is inmiddels traditie dat de Award-winnaar zitting neemt in de jury. Bekend zijn met het fenomeen Metaalunie Award én het thema ‘smart manufacturing’ geldt ook jurylid

Gu van Rhijn. Van Rhijn is momenteel Senior Project Manager & Researcher bij TNO Work and Productivity. Thema’s waar zij zich mee bezighoudt zijn human robot collaboration, operator support systems in manufacturing, lean manufacturing, demand flow, ergonomics, workstation design en virtual & augmented reality. Van Rhijn is ook medeauteur van het boekje ‘Productiviteit’ dat in 2009 ter gelegenheid van de ‘Metaalunie Productivity Award’ is uitgegeven.

David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het directoraat-generaal Bedrijfsleven en Innovatie (DG B&I) van het ministerie van Economische Zaken. Het DG B&I is verantwoordelijk voor generiek ondernemerschapsbeleid, de topsectorenaanpak, contacten met het bedrijfsleven, het kennis- en innovatiebeleid, ICT en regeldruk en beleid voor de biobased economy. David Pappie studeerde Pharmaceutical Chemistry aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte voorheen bij Shell.

De Metaalunie Smart Manufacturing Award is een publieke erkenning voor het mkb-metaalbedrijf dat de afgelopen jaren door ‘Slim produceren’ nieuwe kansen heeft verzilverd. De Award-winnaar is daarmee ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en ontvangt naast de Award een bedrag van 5.000 euro.

Inschrijven kan nog tot 3 november!

De redactie

Recent Posts

Productie industrie blijft verder krimpen

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in maart 6,0 procent lager dan in…

3 dagen ago

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

4 dagen ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

4 dagen ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

4 dagen ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

5 dagen ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

5 dagen ago