Categories: Actueel

Week van de Oppervlaktetechnologie 2018

De organisatie van de WOT is in handen van de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland ION. ‘Het is zo gewoon dat we het ons nauwelijks realiseren, maar vrijwel alles dat we gebruiken en om ons heen zien, heeft wel een oppervlaktebehandeling ondergaan. De carrosserie en het chassis van uw auto, het frame van uw fiets, de kranen in uw badkamer, maar ook de gevelbeplating en kozijnen van gebouwen, hekken en brugleuningen, glas in kassen en zonnepanelen, (delen van) machines en procesinstallaties en nog veel meer’, laat ION weten.

Nederland heeft een sterke economie, mede vanwege de sterke maakindustrie. Voor een sterke maakindustrie is een innovatieve, ‘state of the art’ oppervlaktebehandelende branche voorwaardelijk. Mede onder druk van veranderende wet- en regelgeving, maar vooral vanuit de behoefte om op wereldniveau voorop te blijven lopen, worden dagelijks verbeteringen doorgevoerd op bestaande systemen en veel nieuwe technologieën en werkwijzen ontwikkeld.

  

Elke twee jaar

Om zoveel mogelijk beschikbare informatie over innovaties, voortgang van werkgroepen en onderzoeksprojecten en ontwikkelingen in wet- en regelgeving en normen aan belanghebbenden over te kunnen brengen, wordt elke twee jaar de Week van de Oppervlaktetechnologie georganiseerd. Belangrijke onderdelen daarvan zijn de Surface Campus en de ION Congres Campus in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch.

Surface Campus

De Surface Campus is een beursvloer van 9.000 m2 groot met diverse themapleinen en netwerkmomenten. Aan de rand van de beursvloer is de ION Congres Campus gevestigd met meerdere congreslijnen, workshops en masterclasses. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door participatie van meer dan 30 brancheverenigingen, 20 kennisinstituten, 200 innovatieve bedrijven en diverse ministeries en rijksdiensten. Een must voor iedereen die iets met oppervlaktetechnologie heeft of doet.

De Week van de Oppervlaktetechnologie richt zich in het bijzonder op iedereen die actief is in de oppervlaktetechnologie, engineers die voor de creërende industrie ontwikkelen,

onderhoudsmedewerkers die de duurzaamheid van gebouwen, vervoersmiddelen, kunstwerken en installaties moeten waarborgen, reparateurs die schade herstellen, inkopers van kapitaalsgoederen en planologen die duurzame ontwikkelingen nastreven. Maar uiteraard zijn ook studenten van harte uitgenodigd.

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago