Categories: Actueel

VSB neemt gedragscode aan

Deze regels zijn van toepassing op al het personeel werkzaam voor het verenigingsbureau van de VSB, alsook voor alle leden en hun personeel actief binnen de vereniging. De Code of Conduct zal ook deel gaan uitmaken van de Waarborgregeling VSB. De regels van de nieuwe Code of Conduct zijn samengevat en kunnen worden ingezien op de website www.vsb-online.nl .


Achtergrond
De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven vindt het belangrijk dat haar activiteiten steeds in overeenstemming zijn met de geldende wetgeving. Dat geldt niet alleen voor het mededingingsrecht, maar ook voor wetgeving ter bestrijding van fraude en corruptie. De VSB vindt dat in vrije concurrentie zaken moet worden gedaan en wil kwaliteit en prijs daarvoor de basis laten vormen.


Volledige steun
De vereniging beseft dat de wetgeving deze vrije concurrentie bevordert en geniet daarmee de volledige steun van de VSB. Die steun wordt door de vaststelling van de gedragscode, die bindend is voor de VSB-leden, nog eens bevestigd

Bij gelijktijdige toepassing van de branchecode en de code van het lidbedrijf zal alleen de branchecode prevaleren indien er sprake is van een actie, discussie of besluit voortkomend uit de branchevereniging.

Veilig werken op hoogte
De breed georiënteerde achterban van de VSB streeft één gemeenschappelijk doel na: het bieden van een veilige werkplek op hoogte. Verdeeld in drie secties van montagebedrijven, fabrikanten, leveranciers en verhuurbedrijven, wordt het complete scala van arbeidsmiddelen en producten vertegenwoordigd. Van stalen steigers, rolsteigers, ladders, trappen, hefsteigers, bouwliften, hoogwerkers, hangbruginstallaties, betonbekistingen, ondersteuningsconstructies en gevelonderhoudsinstallaties.


www.vsb-online.nl

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

1 dag ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago