Verhuiscontainer met Cradle to Cradle certificaat

Op de Nederlandse markt is onlangs de eerste verhuiscontainer met een Cradle to Cradle certificaat beschikbaar gekomen. Het gaat om de Smart Cart, een kunststof rolcontainer voor het verhuizen van ordners en boeken.

Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, volgens de filosofie van William McDonough en Michael Braungart die het begrip introduceerden in hun boek ‘Remaking the Way We Make Things’. De kern van Cradle to Cradle ligt in het concept afval is voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en dienen alle restproducten hergebruikt te kunnen worden of moeten milieuneutraal zijn. 

 

Karton

Tijdens een verhuizing worden er grote aantallen kartonnen dozen verbruikt. Om een halt te roepen aan deze verspilling zijn er duurzame producten beschikbaar om tijdens een verhuizing in te zetten. Eén van deze duurzame producten is de Smart Cart. De container is ontwikkeld om het gebruik van houten containers te vervangen.

De Smart Cart houdt ordners en boeken toegankelijk tijdens een verhuizing en heeft recent het certificaat Cradle to Cradle, Gold Level behaald.

 

Certificering

De Smart Cart heeft de certificering behaald na een acht maanden durende studie naar het duurzame ontwerp op het gebied van het milieu. MBDC is het consultingbureau die cliënten helpt om het Cradle to Cradle ontwerp te implementeren. Het certificaat moet ieder jaar opnieuw uitgegeven worden. Met deze certificering behaalt de Smart Cart als eerste en enige Cradle to Cradle voor een transportcontainer.

Roldo Rent importeert deze container vanuit de Verenigde Staten en heeft het exclusieve recht om deze container in Europa te verhuren of te verkopen.

 

Roldo Rent verhuurt een uitgebreid assortiment duurzame verhuismaterialen voor bedrijfsverhuizingen. Klanten zijn verhuisondernemingen, bibliotheken en archiefinstellingen, distributiebedrijven en eindgebruikers. Momenteel heeft Roldo Rent vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Hongarije. De komende jaren worden de activiteiten uitgebreid naar Frankrijk, Spanje en Italië.