Categories: Actueel

Twee keer goud voor Vakkanjers bij EuroSkills (met filmpje)

Wilfried Loman en Arthur de Bruin (Hollander Techniek, Apeldoorn) pakten zilver bij mechatronica, het mobiele roboticateam Lennard Bucks en Berend van de Donk (Summa College, Eindhoven) ging naar huis met brons.

Bekijk hier een korte impressie en de reacties van de medaillewinnaars: 

 

CAD-tekenaar Rick Verboom (19) volgde met zijn gouden medaille schoolgenoot Erik van Wijck op, die twee jaar geleden de beste van Europa werd in Lille. ‘Ik had het eigenlijk niet meer verwacht na een moeizame eerste dag. Daarna heb ik het goed opgepikt. Ik ben blijven zoeken naar de beste oplossing en heb die uiteindelijk dus ook gevonden. Ik stond te trillen op mijn benen toen ik hoorde dat ik eerste was. Het was een geweldige ervaring om dit mee te maken met Team Nederland’, aldus de Zeeuwse Vakkanjer.

Aan EuroSkills (de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen) in Gothenburg deden eind november 500 deelnemers mee, onder wie dertien Nederlandse Vakkanjers. Ze gingen de strijd aan in 34 verschillende vakken, van elektrotechniek tot metalen dakdekken. Bijna 75.000 bezoekers waren getuige van de jacht op Europees goud. Foto’s en video’s van EuroSkills zijn te vinden op www.facebook.com/vakkanjers. Alle uitslagen van de Nederlandse deelnemers staan op www.euroskills-team.nl .

Over Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De deelnemers ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor mee informatie op www.vakkanjers.nl .

De redactie

Recent Posts

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

29 minuten ago

Stevast techniek: ‘Positief verrast’

Stevast Techniek uit Beilen is voor de tweede keer aanwezig op Maakindustrie Expo. ‘Vorig jaar…

5 uur ago

Ontmoeten relaties en zoeken naar personeel

Maakindustrie Expo in Evenementenhal Hardenberg is een tweedaags event (15 en 16 mei) voor de…

5 uur ago

Consolidatie in metaalbewerking zet door

Metaalbewerkende bedrijven kregen de afgelopen jaren veel voor hun kiezen, denk aan aanhoudende personeelstekorten, hoge…

23 uur ago

WBSO-steun leidt tot recordinvesteringen in innovatie

Nieuwe innovatieve technologie is het antwoord op uitdagingen op terreinen als veiligheid, zorg, verduurzaming en…

23 uur ago

Ultimatum zwaar werk-regeling verlopen, acties dreigen

Het ultimatum dat FNV, CNV en VCP het demissionaire kabinet hadden gesteld over het vroegpensioen…

24 uur ago