Categories: Actueel

TTL met certificaat AS 9120 klaar voor luchtvaartindustrie

Het zo snel behalen van dit certificaat laat de betrokkenheid zien van het gehele team. ‘Daar zijn we trots op. Hiermee voldoet de TTL group aan alle normen die met name voor de belevering van de luchtvaartindustrie noodzakelijk zijn’, aldus Trudy te Loo Korts, general manager van de TTL group.
De TTL group levert een totaalconcept in hoogwaardige materialen als edelstaal en non-ferro metalen, in halffabricaat en compleet bewerkte delen voor nagenoeg elke denkbare industrie. Al sinds 2010 zijn zij agent van Tital (castings voor de luchtvaartindustrie) en partner van TIG in de Benelux voor de aerospace industrie. Nu, met het AS9120 certificaat in huis, zijn zij in staat de aerospace branche gecertificeerd materiaal uit eigen voorraad te leveren. En dat is een belangrijke stap vooruit.

AS 9120:2008

AS 9120 is speciaal ontwikkeld voor aerospace voorraadhouders en onderdelen leveranciers. Het omvat alle regels van ISO 9001 plus een 80-tal specifieke eisen die kritiek zijn voor aerospace toelevering. Dit betekent voor TTL group dat er niet één, maar twee! certificaten worden toegekend. Zowel het ISO 9001:2008 certificaat als het AS9120:2008 certificaat. Voor toeleveranciers aan de vliegtuig bouw industrie is deze certificering een contractuele vereiste.
De AS9120:2008 kwaliteitsnorm stelt regels op voor een aantal cruciale bedrijfsprocessen, waaronder inkoop, verkoop, bewerking en de herleidbaarheid (traceability chain) van het productenpakket tot aan de producent. Deze regels zorgen ervoor dat de organisatie op een kritische, maar constructieve manier naar de processen blijft kijken en deze beheerst.


De TTL group bestaat uit drie bedrijven: Telmastaal , Telmastainless en Nimadi. Hun motto isom asl wereldwijd netwerk van toeleveranciers, efficient en adequaat reageren op vragen uit de markt.

TTl group N.V.

 

De redactie

Recent Posts

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

44 minuten ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

19 uur ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

22 uur ago

FME over coalitieakkoord: ‘Stabiel beleid is nodig om de technologische industrie te behouden’

FME is blij dat er na zes maanden formeren een regeerakkoord ligt en dat een…

22 uur ago